Aşa cum parcurile reprezintă oaze de relaxare pentru vizitatori sau turişti, grădina poate fi transformată într-un colţ de rai care să te inspire şi să-ţi furnizeze doza de sănătate de care ai nevoie. Astfel, prelungirea casei tale poate obţine o mulţime de utilităţi: grădină de flori, grădină de legume, zonă de picnic, zonă de relaxare, loc de joacă pentru copii şi nu numai. În funcţie de idealurile tale vei obţine rezultate optime în cazul în care ţii cont de opinia specialiştilor sau apelezi la o serie de persoane cu experienţă, când vine vorba de grădinărit. Dacă vrei să detalii cu privire la îngrijirea eficientă a unei grădini de flori în anotimpul renaşterii naturii, vei descoperi în următorul articol cele mai utile informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţine cont de etapele îngrijirii şi întreţinerii grădinii în fiecare primăvară!

Deoarece grădina este prelungirea casei tale, vei ţine cont de unele reguli de bază precum:

  • Stilul de amenajare
  • Forma suprafeţei
  • Expoziţia grădinii
  • Calitatea solului
  • Mărimea spaţiului de amenajat

Top 10 activităţi practice şi utile pe care să le respecţi primăvara când lucrezi în grădină

  1. Curăţarea, strângerea, depozitarea şi eliminarea crengilor uscate şi resturilor vegetale
  2. Verificarea calităţii solului şi corectarea pH-ului acestuia
  3. Dezinfecţia terenului cu soluţie de piatră vânătă pentru a combate bolile plantelor
  4. Stropirea solului cu erbicid de la hectarul.ro, pentru a scăpa de buruieni în unele zone
  5. Afânarea solului, pentru a accelera creşterea şi dezvoltarea plantelor
  6. Udarea plantelor, pentru a combate deshidratarea şi ofilirea acestora
  7. Tăierile de reducere şi, dacă este cazul, de eliminare a unor arbori şi arbuşti
  8. Întreţinerea sistemului de iluminat în condiţii optime
  9. Întreţinerea mobilierului de grădină pentru a fi folosit în condiţii optime
  10. Plantarea unor noi flori, arbori şi arbuşti, în funcţie de expoziţia zonei

Când ajungi acasă de la serviciu şi găseşti o asemenea oază de relaxare, te vei bucura alături de familie şi prieteni de colţul tău de rai, mai ales dacă te preocupă îngrijirea şi întreţinerea acestuia în mod permanent.

Cum realizezi amenajarea peisagistică în grădina ta?

Dacă vrei să amenajezi grădina, trebuie să respecţi stilul din interiorul casei, pentru a crea o notă de continuitate, de armonie cu natura şi de bun gust.

Iată câteva stiluri de amenajări care să te inspire!

  • Stilul tradiţional presupune utilizarea unor obiecte de decor din materiale naturale: ghivece din lut, jardiniere din lemn, oale din lut, căruţe sau biciclete decorative, alături de plante precum: muşcate, margarete, panseluţe, crăiţe, trandafiri;
  • Stilul modern presupune utilizarea gazonului şi arbuştilor, pentru a evidenţia eleganţa acestora;
  • Stilul mediteranean presupune folosirea speciilor de flori şi arbuşti  cu valoare decorativă ridicată, care înfloresc tot anul, precum: trandafirii, leandrul, yucca, precum şi a unui element central precum o fântână arteziană sau o statuetă din piatră;
  • Stilul japonez presupune utilizarea unor obiecte decorative din piatră, alei pietruite, amenajarea unui mic iaz şi a unui podeţ care traversează apa, pe marginea căreia se plantează gutui japonezi şi alte plante iubitoare de apă şi căldură,
  • Stilul franţuzesc presupune utilizarea unor elemente de simetrie şi necesită o atenţie sporită pentru îngrijirea gazonului, aleilor, rondurilor de flori.

Dacă vrei să obţii rezultate optime este important să realizezi un calendar al îngrijirii grădinii şi să respecţi de fiecare dată termenele stabilite. Prelungirea casei tale poate deveni cea mai plăcută oază de relaxare când te întorci de la serviciu, după o zi solicitantă, dacă te preocupă permanent întreţinerea grădinii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.