Odată cu primirea diagnosticului de cancer viaţa pacientului se schimbă radical, atât din punct de vedere al sănătăţii fizice, cât şi psihice. În vederea asigurării unui tratament cât mai eficient, este necesar suport psihic din partea tuturor celor apropiaţi, dar şi soluţii alternative prin care corpul să fie ajutat să suporte toate procedurile la care este expus, totul într-un mediu cât mai sigur şi prietenos, în care acesta să se simtă familiar şi protejat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urmează protocoale de patologie oncologica in Bucuresti la Quantica 720!

Care sunt principalele nevoi ale unui pacient diagnosticat cu cancer

Un diagnostic atât de greu de acceptat trebuie să fie însoţit de mai mult decât soluţii şi planuri de tratament pentru acestea să poată determina rezultatele dorite. Un corp şi un psihic puternice sunt esenţiale pentru ca pacientul să poată face faţă cu brio perioadei care va urma, iar răspunsul la toate procedurile la care va fi expus să fie unul pozitiv. Iată ce trebuie să te asiguri că oferi în cazul în care ai un pacient oncologic în cercul apropiat:

Înţelegere

Doar pentru că îi spui unui pacient că înţelegi prin ceea ce trece nu înseamnă neapărat că o şi faci. Este necesar să te informezi cu privire la toate schimbările la care este supus şi totodată la implicaţiile psihologice cu care vine acest diagnostic pentru a putea acţiona corespunzător, cu tact şi empatie.

Susţinere

Este important ca un bolnav oncologic să nu se simtă singur într-o lume care pare nedreaptă şi greu de suportat. Asigură-l că îi eşti mereu alături prin acţiuni care îi dovedesc acest lucru şi fă-i perioada de tratament mai uşoară şi mai frumoasă.

Suport psihologic

Pe lângă cei apropiaţi, va avea nevoie şi de ajutor de specialitate pentru a înţelege mai bine cum trebuie să îşi antreneze mintea ca să facă faţă mai uşor etapelor dificile care vor urma.

Soluţii de îmbunătăţire a stării fizice

Tratamentele oncologice sunt dure, cu un impact major asupra organismului, motiv pentru care este necesar ca pacientul să beneficieze de terapii alternative care să-i întărească sistemul imunitar şi să amelioreze durerile care vor urma.

Ce metode de tratare a cancerului există

Chimioterapia este la ora actuală singura soluţie de tratament care demonstrează a avea un efect pozitiv în lupta cu celulele canceroase care pun stăpânire pe organism. Expunerea la radiaţii şi medicamentaţie puternică poate ajuta în reducerea sau încetinirea înmulţirii celulelor afectate, însă vine la pachet cu o serie de simptome adverse pe care doar un corp puternic le poate suporta.

Drept urmare, pe lângă procedurile oncologice aferente, va fi nevoie şi de tratamente alternative cu ajutorul cărora sistemul imunitar este exploatat din plin pentru a recunoaşte şi distruge celulele canceroase. În acest sens sunt necesare abordări adaptate nevoilor pacientului pentru a bloca inhibiţia imunitară, prin terapii cu celule T, cu anticorpi monoclonali sau cytokine, ori efectuarea unor vaccinuri terapeutice care suplimentează necesarul de substanţe esenţiale din corp, făcându-l mai puternic în faţa factorilor de risc la care este expus. 

Beneficiază de servicii oncologice de specialitate la Quantica 720

Quantica 720 este locul în care pacienţii oncologici beneficiază de tot suportul fizic şi psihic de care au nevoie pentru a face lupta împotriva cancerului mai uşoară şi eficientă, prin terapii alternative, imunoterapie, proceduri oncologice integrative, suport şi consiliere de specialitate ajustate după pacienţilor diagnosticaţi cu cancer.

Fiecare pacient este mai mult decât un diagnostic! Luptă eficient şi sigur împotriva cancerului alegând soluţii alternative de tratament oferite de medicii oncologi specialişti din cadrul clinicii Quantica 720!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.