Despre eficienţa pe care o pot avea suplimentele alimentare există o discuţie amplă şi continuă ce împarte lumea în două. Desigur că acestea pot fi benefice şi au realmente un efect, însă trebuie să fie şi consumate regulat, cu responsabilitate şi conform unei scheme. Sunt însă acestea benefice când vine vorba de modelarea corporală?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce pledează în favoarea suplimentelor pentru slăbit sau masă musculară?

În general, fie că vorbim despre un ciclu slabire sau de îngrăşare, suplimentele alimentare ar putea fi indicate pentru consum. Acestea pot fi de consistenţă diferită, sub formă de capsule, prafuri ce se dizolvă, ce pot fi amestecate mai uşor în alimente spre exemplu. Oricum ar fi, acestea pot avea un oarecare efect. Pot stimula senzaţia de foame, vă cresc apetitul astfel încât să vă măriţi porţiile per zi. Ori pot dimpotrivă, să vă taie pofta de mâncare, astfel încât să nu simţiţi nevoia de a mânca, deşi au trecut ore bune de la ultima masă.

Consumul de suplimente însă nu înlocuieşte un plan de viaţă sănătos şi echilibrat şi nici mesele de peste zi. Sunt indicaţii general valabile pe care oricine le ştie şi le aude. Dar câţi ţin cont de asta?

Pot fi reacţii pe termen lung?

Desigur că nimeni şi nimic nu poate garanta care sunt realele efecte. Aşadar totul porneşte de la propria asumare în primul rând. Dacă urmaţi un ciclu masa musculara şi aţi decis să începeţi un program alimentar ce include şi suplimentele alimentare sunteţi mai întâi de toate singurii răspunzători de efecte.

Organismul uman este diferit, reacţiile pot fi diferite şi ceea ce la unii funcţionează, pentru alţii ar putea fi cu efect minimal sau chiar inexistent.

Una din aşa zisele reguli se referă la alegerea unor suplimente ce au recomandare, ce sunt testate în timp. Pentru că pe baza experienţelor anterioare ştim că un public mai larg a consumat fără probleme un anumit tip de produs. Nu este exclus astfel ca unii să îşi trieze opţiunile în funcţie şi de brand, pentru că acesta poate fi o oarecare garanţie a calităţii, un punct de încredere oferit din start.

De unde cumpărăm aceste suplimente bune?

Din magazinele de nişă. Un aşa zis eshop mix nu poate fi o variantă neapărat bună, pentru că unii vând ceea ce se cere, însă nu au cunoştinţe aprofundate în domeniu. Ştiţi cum se spune, există specialişti pentru orice, astfel încât la  nevoie vom merge la sigur la cei mai buni dintre cei mai buni din domeniu.

În privinţa suplimentelor alimentare nu se poate spune că nu există şi producători autohtoni. Însă în mare parte consumatorii se orientează spre piaţa externă. Dacă asta se va întâmpla, atunci ţineţi cont de toate măsurile de siguranţă pentru a fi siguri că alegerea vă este benefică. Există şi o piaţă neagră a suplimentelor de orice fel. Cutiile sunt fidel reproduse, produsele în sine sunt similare, însă pot trăda mici detalii precum gramajele, ştanţele, codul de serie al unui produs.

Alegeţi prudent!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.