Conducerea PNL a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului a început procedura de decontare de la bugetul de stat a cheltuielilor agenţiilor de turism care au organizat sejururi în ţara noastră pentru vizitatorii străini, cu o durată de cel puţin patru nopţi. Această schemă de minimis are un scop clar şi bine definit, respectiv valorificarea incomingului ca activitate de export.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin stimularea operatorilor economici de profil, statul român îşi propune atragerea unui număr cât mai mare de turişti de peste hotare, şi, implicit, o creştere exponenţială a încasărilor provenite din această ramură economică.

Înscrierile se vor face exclusiv online, prin intermediul unui formular electronic, disponibil pentru consultare pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Programul prevede acordarea unui sprijin financiar din bugetul naţional agenţiile de turism organizatoare, care au avut activitate de incoming în anul calendaristic anterior mai mare de 200 de turişti străini.

Acestea vor primi suma de 40 euro pentru fiecare turist străin care a achiziţionat şi plătit, în anul anterior depunerii, printr-o agenţie organizatoare de turism de incoming în România, direct sau printr-un partener extern, un sejur turistic sau circuit de cel puţin patru nopţi de cazare în România. Suplimentar, agenţiile eligibile vor beneficia de doi euro pentru fiecare noapte petrecută în plus de turiştii din străinătate, peste cele patru, în cadrul aceluiaşi sejur sau circuit turistic.

În vederea obţinerii ajutorului de minimis, operatorii economici trebuie să depună trimestrial contractele cu partenerii externi, din care să rezulte numărul de turişti străini, contractele directe cu turiştii străini, voucherul eliberat de către agenţie, semnat şi ştampilat de către unitatea de cazare, precum şi dovada prestării serviciilor de cazare de către unitatea de cazare şi numărul turiştilor. Pentru a intra în posesia sumelor acordate, va fi contabilizat numărul turiştilor ale căror sejururi sau circuite sunt finalizate în cursul fiecărui trimestru. Cheltuielile vor fi decontate de către MAT, în termen de 30 de zile lucrătoare de la depunerea lor.

Consider lăudabil faptul că bugetul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului aferent schemei de minimis pentru acest an, destinat operatorilor turistici, este în valoare de 7 milioane lei, sumă care va fi repartizată unui număr de 1.200 agenţi economici beneficiari.

Deputat PNL Cluj,

Cristina Burciu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.