Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România lansează INOVAGRIA, cea mai nouă soluţie IT dedicată managementului performant al fermelor. Cu ajutorul aplicaţiei, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvenţiilor şi să depună corect cererile unice de plată la APIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia permite fermierilor să gestioneze toate procesele din fermă şi să evalueze performanţa lor. Cu ajutorul aplicaţiei dezvoltate de SIVECO, fermierii vor putea să calculeze valoarea estimată a subvenţiilor şi să obţină informaţiile necesare privind depunerea corectă a cererilor unice de plată la APIA.

Noutatea aplicaţiei constă în abordarea personalizată a problemelor întâmpinate de fermieri în activitatea acestora.

Aplicaţia a fost dezvoltată pornind de la discuţiile directe cu fermierii mari şi mijlocii. SIVECO a transpus cerinţele lor într-un sistem care rezolvă cele mai dificile situaţii de business din activitatea agricolă prin:

-  Eficientizarea procesului de obţinere a subvenţiilor;

-  Administrarea contractelor de arendă;

- Controlul mai bun asupra resurselor folosite în administrarea fermelor prin monitorizarea permanentă a proceselor desfăşurate în cadrul fermelor.

“INOVAGRIA este un proiect în care echipa noastră s-a implicat deplin pentru a putea oferi fermierilor o soluţie pentru problemele de administrare a fermelor cu care se confruntă în prezent. Utilizând aplicaţia INOVAGRIA, fermierii au mai multă autonomie şi siguranţă în luarea deciziilor legate de achiziţii şi contracte. INOVAGRIA este un instrument flexibil, pe care dorim să îl facem cât mai accesibil pentru fermierii români. În acest sens, le punem la dispoziţie utilizarea gratuită a Simulatorului de subvenţii pe site-ul INOVAGRIA (www.inovagria.ro)”, declară Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

Aplicaţia cuprinde următoarele componente: Subvenţii, Terenuri Agricole, Contracte de arendă, Lucrări Agricole, Monitorizare GPS, Hărţi, Mobile, Rotaţia Culturilor, Normative, Fertilizări, Silozuri.

În plus, ea poate fi adaptată în funcţie de necesităţile specifice ale fiecărei ferme.

Prin implementarea acestei soluţii de management al fermelor, procesele agricole sunt mai uşor de monitorizat şi de gestionat, ceea ce conduce la performanţe ridicate ale activităţii agricole.

INOVAGRIA va fi prezentată publicului larg în cadrul târgului INDAGRA, care se desfăşoară în perioada 2-6 noiembrie la Romexpo.

Fermierii pot discuta cu echipa care a dezvoltat-o în fiecare zi a târgului, în cadrul standului nr. 55 din Pavilionul C6.

Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO România are o vastă experienţă în dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT performante destinate sectorului agricol din România. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture de-a lungul timpului au dus la creşterea eficienţei în gestionarea fondurilor europene pentru agricultura românească. Printre cele mai complexe proiecte ale echipei se numără consolidarea instituţională a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi a structurilor sale administrative prin implementarea sistemelor IT dedicate domeniului agricol.

Despre SIVECO România

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educaţie, sănătate, agricultură, instituţii vamale, organizaţii europene, firme private, instituţii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenţă, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

.....................................................

 

Biroul de presă al SIVECO România

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.