Are loc deschiderea oficială a celei de a VII-a ediţii a Festivalului Sărbătoarea Gustului, în incinta Centrului Expoziţional Romexpo, pavilionul G7, iar pe data de 20 Noiembrie, Prima Lecţie a Gustului la Şcoala Centrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele sunt părţi integrante ale proiectului Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile”, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cu această ocazie, Sărbătoarea Gustului lansează Boneta de Bucătar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 câştigători ai celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or: Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andrésson (Islanda).

În perioada 16 – 19  noiembrie, pasionaţii de artă culinară se pot bucura de o serie de acţiuni la standul Sărbătoarea Gustului, din cadrul RomHotel, Centrul Expoziţional Romexpo - pavilionul G7, după cum urmează:

·         Joi, 16 noiembrie, inaugurarea CHEF VIP ZONE - „Centrul de formare pentru Excelenţă în Gastronomie” unde se vor desfăşura mai multe activităţi de formare profesională şi o competiţie culinară susţinută de chefi recunoscuţi la nivel internaţional precum Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin si Chef de la Bocuse d’Or din Village VIP), Philippe Dupre şi Octavian Susala.

·         Duminică, 19 noiembrie, elevii liceelor cu profil de alimentaţie - meseria BUCĂTAR vor avea oportunitatea de a concura în Cupa de Sandwich, fiind îndrumaţi şi jurizaţi de cei trei Chefi de talie mondială.

·         În data de 20 Noiembrie, în cadrul Şcolii Centrale din Bucureşti, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educării culinare a copiilor, în scopul însuşirii unui alimentaţii sănătoase, a comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei împotriva risipei alimentare şi a protecţiei mediului.

Prima lecţie de gust are ca temă - Micul dejun pentru o alimentaţie sănătoasă şi se va desfăşura în prezenţa oficialităţilor partenere, precum Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primăria Capitalei prin Proedus şi a mai multor chefi prestigioşi din România, Franţa, Belgia, Olanda, Marea Britanie sau Spania: Alain Alexanian, Philippe Dupré, Octavian Susala, Petrişor Tănase şi Costel Dumitru.

”Într-o societate dominată de junk food şi mese pe fugă, lipsa educaţiei alimentare reprezintă o adevărată problemă, iar aceasta duce implicit la risipa alimentară, considerată o problemă actuală, nu doar în România, ci şi în întreaga Europă. În anul 2016, ţara noastră era situată pe locul al 9-lea într-un top dat publicităţii de către Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). Cu toţii ştim cât este de importantă educaţia culinară încă de la vârste fragede, iar o alimentaţie corespunzătoare, mai ales când este vorba de prima masă a zilei, este cheia sănătăţii copiilor noştri, a declarat Daniel Dobre, Fondator Sărbătoarea Gustului.

Pe 20 noiembrie, în cadrul evenimentului desfăşurat în cadrul Şcoalii Centrale se lansează broşura pedagogică, elementul cheie al festivalului Sărbătoarea Gustului.

Lecţiile Gustului – 201.671 de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi broşura pedagogică distribuită prin Ministerul Educaţiei Naţionale, un ghid cu exerciţii şi subiecte pentru o alimentaţie sănătoasă şi o atitudine Eco- responsabilă.

Broşura pedagogică conţine 7 teme ce presupun efectuarea lor împreună cu părinţii, acasă. Acestea sunt structurate pe subiecte referitoare la comprehensiunea elementelor nutriţionale şi de sănătate menţionate pe etichetele produselor alimentare, gesturile corecte, necesare şi responsabile în bucătărie care au impact real şi imediat asupra mediului înconjurător.

***

Despre Sărbătoarea Gustului

”Sărbătoarea Gustului” – Educarea gustului consumatorilor, în rândul copiilor şi al părinţilor, liceenilor şi tinerelor generaţii de bucătari prin informarea şi transparenţa pedagogică asupra produselor, originilor lor şi modului de producţie şi trasabilitate, transmiterea cunoştinţelor şi încurajarea unui comportament alimentar echilibrat, sănătos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneşte o serie de evenimente desfăşurate în şcoli, universităţi, restaurante şi hoteluri, hypermarket-uri şi târguri de alimentaţie, HORECA şi turism.

Parteneri instituţionali: Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus.

www.sarbatoarea-gustului.ro & www.facebook.com/SarbatoareaGustului

Slogan Festival : Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.