Asociaţia Environ organizează în perioada 1 iunie – 1 iulie 2018, prima ediţie a campaniei naţionale de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate, ,,România Reciclează”, un proiect derulat în parteneriat cu autorităţile locale. Campania debutează pe 8 şi 9 iunie în localităţile Hîrşova, Ilva Mică, Măneşti, Izvoru Berheciului şi Şuraia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice şi electronice uzate din mediul urban şi rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localităţile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanţilor.  Promovarea colectării separate şi reciclării deşeurilor la nivelul fiecărei comunităţi are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială şi simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificaţiei la predarea deşeurilor.

Programul ,,România Reciclează” are drept obiective creşterea gradului de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate şi crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creşterea cantităţilor de DEEE colectate selectiv şi reciclate.

,,Potrivit recomandărilor Comisiei Europene, centrele municipale de colectare reprezintă un canal cheie de colectare în sistemul de management al deşeurilor, iar organizarea campaniilor naţionale de conştientizare o măsură necesară pentru îmbunătăţirea ratelor de colectare. Prin intermediul campaniei ,,România Reciclează”, ne-am propus să întărim colaborarea cu unităţile administrativ teritoriale şi să construim împreună un program funcţional de colectare, încurajând populaţia să predea aparatura veche spre reciclare. Trebuie să înţelegem că deşeurile electrice şi bateriile uzate generate de fiecare dintre noi, sortate şi colectate selectiv, devin materii prime folosite de companii pentru fabricarea altor produse, reuşind astfel să creştem inclusiv gradul de implicare şi simţ civic”, declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ.

Pe perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deşeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deşeurilor electrice voluminoase, participanţii pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.  Programul de colectare este:

  • Vineri, 8 iunie 2018
    • 14.00 – 17.00 – Ilva Mică, judeţul Bistriţa Năsăud
  • Sâmbătă, 9 iunie 2018
  • 10.00 – 13.00 Hîrşova, judeţul Constanţa
  • 13.00 – 15.00 Măneşti, judeţul Prahova
  • 8.00 – 11.00 Izvoru Berheciului, judeţul Bacău
  • 13.00 – 15.00 Şuraia, judeţul Vrancea

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum şi regulamentul complet al campaniei, vă rugăm accesaţi www.environ.ro.

În conformitate cu angajamentele luate, România trebuie să atingă o rată de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor şi acumulatorilor portabili uzaţi de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi. Primăriile interesate să se implice în campania ,,România Reciclează” se pot înscrie pe adresa office@environ.ro

Prima etapă a campaniei ,,România Reciclează” este organizată de Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi cu sprijinul Primăriei Hîrşova, Primăria Măneşti, Primăria Ilva Mică, Primăria Izvorul Berheciului, Primăria Şuraia.

Despre Environ

Asociaţia Environ este o organizaţie colectivă, non-guvernamentală şi non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare şi economie circulară în ţara noastră. Informaţii complete despre activitatea organizaţiei sunt disponibile pe www.environ.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.