Stivuitorul este un vehicul industrial mic utilizat cu preponderenţă în interiorul depozitelor sau fabricilor. El realizează deplasarea şi transportul încărcăturilor aranjate în unităţi singurale, paletizate. Se poate spune că stivuitoarele reprezintă motoarele datorită cărora multe industrii activează astăzi pe piaţa de profil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un stivuitor poate face munca mai multor persoane în acelaşi timp şi probabil acest lucru îl face atât de apreciat şi dorit de fiecare firmă. El uşurează vizibil munca angajaţilor şi, nu în ultimul rând, aduce un plus de siguranţă în aceea ce priveşte deplasarea anumitor încărcături într-un loc în altul.

Cine poate lucra cu acest vehicul?

Pentru a putea utiliza stivuitorul, persoana în cauză trebuie să fie autorizată în acest sens. Doritorul trebuie să urmeze anumite cursuri de calificare pentru a deveni stivuitorist. Abia după terminarea cursurilor cu o diplomă finală care atestă competenţele, persoana în cauză poate conduce şi opera stivuitorul.

Regulile pe care trebuie să le respecte un stivuitorist

Şi această arie de operare vine la pachet cu o multitudine de reguli pe care orice stivuitorist trebuie să le respecte. Ele ţin de siguranţa celor din jur dar şi de siguranţa celui care îl conduce.

Cum se procedează la plecarea de pe loc?

Înainte de a-şi începe activitatea, stivuitoristul trebuie să verifice starea de funcţionare şi eficienţa stivuitorului – în special dacă bateria este încărcată suficient pentru a-i permite îndeplinirea tuturor sarcinilor.

Apoi, operatorul trebuie să verifice dacă are destulă vizibilitate. Dacă observă că în drumul său se află diferite piedici, este obligat să le înlăture şi abia după aceea să îşi înceapă activitatea. Totodată, nu trebuie uitate nici oglinzile retrovizoare – curăţarea lor şi aducerea într-un punct cu vizibilitate maximă intră tot în pachetul de sarcini.

Stivuitoristul trebuie să îşi facă simţită prezenţa atunci când îşi desfăşoară activităţile

Având în vedere că de cele mai multe ori oamenii nu iau în seama zgomotele din jur, stivuitoristul are sarcina de a-şi semnaliza prin diferite metode prezenţa.

În spaţiile închise (depozite, hale), el trebuie să folosească semnalizarea acustică atunci când se apropie de o intersecţie, porţi şi chiar în prezenţa pietonilor. Se impune şi respectarea cu rigoare a limitelor de viteză – atât în interior, cât şi în exterior.

În cazul în care semnalizarea prezenţei în aria de lucru nu este posibilă, se vor aplica regulile codului rutier.

Ce îi este interzis stivoituristului atunci când se află la volan

Pentru ca totul să se desfăşoare în deplină siguranţă, la plecare, stivuitoristul trebuie să se afle cu toate părţile corpului în cabină. În caz contrar, dacă are membrele inferioare în afara cabinei, de exemplu, când execută un viraj, stivuitorul se poate dezechilibra din cauza contragreutăţii şi se poate răsturna.

Alte lucruri ce îi sunt interzise stivuitoristului:

  • Transportul încărcăturilor instabile şi a celor mai înalte decât grilajul care le susţine

  • Transportul altor persoane in cabină

  • Adăugarea unei contragreutăţi pentru a mări capacitatea stivuitorului etc.

  • Ce măsuri trebuie luate atunci când bateria prezintă anumite defecte

Odată cu trecerea timpului sau din cauza unor factori externi, capacitatea bateriei poate scădea considerabil. În cazul în care sunt sesizate astfel de probleme, este recomand a apela la specialişti pentru a le remedia. Un punct reper în acest sens este şi Hakuservice.

Experienţa de peste 8 ani în acest domeniu este cea care reflectă în totalitate profesionalismul companiei. Hakuservice oferă servicii diverse, precum:

  • Reparaţii şi service pentru diferite tipuri de redresoare

  • Întreţinerea periodică recomandată – curativă şi preventivă a bateriilor

  • Diagnosticarea problemelor prin proceduri manuale şi automate cu discharger

  • Service pentru toate tipurile de baterii – inclusiv cele de tracţiune

În aceeaşi ordine de idei, Hakuservice furnizează şi baterii stationare, dar şi accesorii pentru orice tip de staţii de încărcare. Dacă se ajunge în cel mai rău stagiu şi anume înlocuirea bateriei, stivuitoristul poate beneficia de una nouă prin sistemul buy-back: Hakuservice o va colecta pe cea veche.

Dacă este nevoie doar de înlocuirea unor piese ale bateriei, toate cele necesare se găsesc în cadrul site-ului baterii-stivuitor.ro. Cei ce nu ştiu de ce tip de baterie are nevoie stivuitorul pot cere oricând sfatul echipei pentru a face o achiziţie corectă. În cazul în care persoana în cauza este limitată de buget, poate achiziţiona o baterie second-hand tot de la Hakuservice.

Cei interesaţi găsesc şi mai multe detalii pe baterii-stivuitor.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.