În cazul aplicaţiilor în care este nevoie de intervenţii pentru ca funcţionarea să se realizeze în parametrii optimi, responsabile de reducerea turaţiilor sunt reductoarele, echipamente mecanice special concepute în acest scop. Puterile motoarelor, ca şi numărul de rotaţii pe minut sunt variabile. Atunci când este depăşit numărul optim în funcţie de aplicaţie, reductoarele sunt o recomandare, prin care astfel de neajunsuri sunt ţinute sub control.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerea turaţiilor poate fi realizată de până la 1,5 ori, 1,7, 2 şi tot aşa, atingând în anumite circumstanţe şi o reducţie de până la mii de ori. Atunci când turaţiile scad, avantajul este că favorizează creşterea cuplului. Pentru a beneficia însă de astfel de avantaje, pe termen lung, este necesară dotarea echipamentelor cu reductoare de calitate, realizate la standarde înalte. Euroest Industrial este un reper în acest sens, disponibil utilizatorilor şi în mediul online. Pe pagina oficială Euro-industrial.ro se regăsesc soluţii variate pentru aplicaţii la fel de numeroase, începând de la reductoare şi până la motoare electrice, pompe de apă industriale, elemente pentru transmisie, convertizoare de frecvenţă, vibratoare industriale, ventilatoare, instalaţii de ridicat, etc.

Domenii de întrebuinţare a reductoarelor şi clasificarea lor

Sunt o necesitate în domenii variate, începând de la diverse mecaniste de direcţie auto şi carme, şi până la laminoare si dispozitive de ridicare.

Practic sunt reprezentate de cele două elemente ce le alcătuiesc: şurub şi angrenaj elicoidal. Primul îl identificăm mai degrabă după denumirea de melc, fiind elementul de conducere. Elementul antrenat, roata vierme sau angrenajul cu melc cum mai este denumit, se utilizează pentru a transmite între arborii non paraleli putere.

În funcţie de aplicaţie, cei interesaţi pot apela la Euroest Industrial pentru reductoare melcate, coaxiale, conico-cilindrice, pendulare, cu axe paralele, din inox pentru industria alimentară, dar şi variatoare de turaţie. Specificaţii tehnice şi caracteristici pot fi solicitate specialiştilor.

Din rândul avantajelor pe care le prezintă aceste dispozitive disponibile pe Euro-industrial.ro, iată care sunt cele care le evidenţiază în rândul opţiunilor de pe piaţă.

*Funcţionarea lor este silenţioasă şi sigură.

*Sunt dotate cu funcţie anti-blocare.

*Spaţiul pe care îl ocupă este minimalist.

*Dispun de o eficienţă optimă de angrenare.

*Sunt o soluţie acolo unde obiectivul vizează şi creşterea cuplului, pe lângă reducerea vitezei.

*Raportul de viteză obţinut poate fi de ordinul 100 vizând doar o etapă.

Cele mai multe aplicaţii în care acţionarea trebuie să se realizeze la turaţii mici necesită un astfel de dispozitiv în dotare. Acolo unde cel existent este defect, înlocuirea se va realiza ţinând cont de performanţele şi caracteristicile celui vechi, pentru ca funcţionarea post înlocuire să corespundă cu aşteptările.

Soluţiile de la Euroest Industrial se adresează în special benzilor transportatoare, precum şi lifturilor, respectiv elevatoarelor, spălătoriilor auto, ventilatoare, trolii, maşini de îndoit ţevi, scări rulante, maşinilor din industria alimentară, de tipul celor de amestecat coca.

Despre tipul potrivit de reductor în funcţie de aplicaţie pot fi oferite directive direct de la experţi. Cei care se pricep pot consulta lista de opţiuni de pe site pentru a plasa o comandă în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.