Siguranţa trebuie să fie pe primul plan, mai ales în timpul deplasărilor cu maşina. Dacă adăugăm şi copiii în această ecuaţie, miza este cu atât mai crescută. Orice părinte este conştient - sau cel puţin ar trebui să fie - de faptul că cei mici trebuie protejaţi. Din nefericire încă putem vedea micuţi care stau în picioare între scaunele auto, fără a fi asiguraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Probabil nu mai trebuie subliniată importanţa scaunelor auto pentru copii. Pentru părinţi apare însă o problemă atunci când trebuie să aleagă unul: piaţa oferă atât de multe modele, încât selecţia unui scaun auto potrivit devine o reală provocare.

În ajutorul părinţilor interesaţi de achiziţia unui scaun auto pentru copii vin chiar specialiştii de la Nichiduţă. Brand-ul este recunoscut la nivel naţional pentru produsele pe care le comercializează şi calitatea acestora - ofertele pot fi vizualizate în cadrul website-ului www.nichiduta.ro. Iată care sunt cele 6 criterii care vor uşura misiunea alegerii unui scaun auto care să garanteze siguranţa copilului în timpul deplasărilor cu maşina:

1. Vârstă, greutate, înălţime

Fără îndoială aceste particularităţi sunt foarte importante atunci când se alege un scaun auto pentru copii. Părinţii care urmează să facă o asemenea achiziţie trebuie să ştie faptul că există 5 grupe de scaune auto:

- Grupa 0 - pentru copii cu vârste de 0-9 luni şi greutate de 0-10 kg;

- Grupa 0+ - pentru copii cu vârsta între 0-12 luni şi greutate între 0-13 kg;

- Grupa 1 - aceste scaune auto pot fi utilizate de copii cu vârste între 6 luni şi 3-4 ani, cu greutatea între 9 şi 18 kg;

- Grupa 2 - destinată micuţilor cu vârste de peste 3 ani (până la aproximativ 8 ani) şi o greutate între 15 şi 25 kg;

- Grupa 3 - scaunele auto din această categorie sunt destinate copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, cu o greutate între 22 şi 36 kg.

Pentru ca investiţia în scaune auto să nu fie mult prea costisitoare, părinţii au şi alternativa de a cumpăra scaune auto ajustabile, potrivite chiar şi pentru 3 grupe dintre cele menţionate anterior.

2. Sistemul de prindere

Aici există două alternative: scaune auto care se pot fixa cu ajutorul centurilor de siguranţă sau cele care se prind prin sistemul ISOFIX.

Chiar dacă un isofix poate să prezinte un plus de siguranţă, trebuie ca şi maşina să dispună de acest sistem de prindere. Pentru siguranţă, experţii de la Nichiduta.ro recomandă părinţilor să probeze scaunul în propria maşină, atunci când există această posibilitate.

3. Trebuie să fie un scaun auto omologat!

După cum menţionam şi la început, siguranţa trebuie să fie pe primul plan atunci când este vorba de deplasări cu maşina. Alegerea scaunului auto pentru copil va trebui să ţină cont şi de respectarea tuturor normelor în vigoare. De regulă, scaunele auto omologate sunt însoţite de eticheta inscripţionată cu ECE R 44/04.

4. Materialul textil trebuie să fie uşor detaşabil

Trebuie să recunoaştem că cei mici au o capacitate extraordinară de a murdări foarte rapid lucrurile din jurul lor. Având în vedere acest aspect, un părinte prevăzător va trebui să aleagă un scaun auto al cărui material textil să poată fi uşor scos, curăţat şi pus la loc.

5. Centurile de siguranţă

Recomandarea experţilor de la Nichiduţă se poate rezuma astfel: cu cât centurile de siguranţă au mai multe puncte de prindere, cu atât mai bine. Se pot alege astfel scaune auto cu centuri de siguranţă cu prindere în trei sau cinci puncte; va fi utilă şi posibilitatea de reglare a acestora în funcţie de înălţimea copilului, pentru un plus de siguranţă, iar dacă centurile includ şi protecţii moi în dreptul umerilor, cu atât mai bine.

6. Ce părere are copilul despre scaunul auto ales?

Nu în ultimul rând, alegerea scaunului auto va trebui să ţină cont şi de părerea copilului. Poate are ceva preferinţe cu privire la culori, poate preferă o husă cu anumite motive sau desene - va trebui ţinut cont şi de aceste aspecte atunci când se alege un scaun auto pentru copil.

Odată ce vor fi trecute în revistă cele 6 criterii menţionate de reprezentanţii Nichiduţă, alegerea scaunului auto pentru copil nu va mai reprezenta o provocare de netrecut. Cei interesaţi de scaune auto pentru copii le pot găsi în cadrul magazinului online www.nichiduta.ro, alături de numeroase alte produse destinate celor mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.