Războiul din Ucraina a generat turbulenţe în pieţele financiare alimentând tendinţa de apreciere a preţurilor petrolului, aurului şi grâului. Pe de altă parte s-au înregistrat deprecieri considerabile ale bitcoin şi ether, acestea coborând la cel mai scăzut nivel din ultima lună: bitcoin a scăzut cu 3,21 % iar ether cu 4,1 %.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piaţa crypto rămâne, totuşi, stabilă doar în zona asset-urilor care sunt legate de aur sau monede tradiţionale. Analiştii continuă să vorbească despre tendinţa continuă de apreciere a preţului aurului, astfel alimentând apetitul investitorilor pentru cryptomonede care au corespondent în aur acestea fiind un bun activ de refugiu.

QAM Token, un proiect românesc dezvoltat de doi antreprenori care deţin mine de aur în Africa, a înregistrat în numai 3 zile o creştere de 5%. Siguranţa investiţiei este dată de acoperirea în aur a QAM token – 1 token echivalând cu un gram de aur. Tot la capitolul siguranţă intră şi tehnologia blockchain care foloseşte o serie întreagă de algoritmi ce permit ca preţul să urce peste cotaţiile aurului pe bursă, însă niciodată nu poate coborî sub acest prag, oferind astfel deţinătorilor siguranţa că nu vor pierde niciodată capitalul iniţial investit. Aurul extras este procesat şi apoi exportat în Dubai unde ALA Mining are toate licenţele necesare şi unde se găsesc spaţiile de depozitare în acord cu prestigioasa firmă de profil Brinks Dubai.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.