Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, anunţă că va întreprinde toate demersurile legislative necesare, astfel încât Societatea Română de Radiodifuziune să asigure accesul românilor care locuiesc în statele Uniunii Europene la informaţiile transmise de postul public „Radio România Actualităţi” şi prin receptoarele radio, nu doar în mediul online:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Constituţia României spune foarte clar că statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase. De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune realizează un serviciu public şi este finanţată, în principal, din bani publici, de la bugetul de stat. Cu toate acestea, cei peste 4,5 milioane de români care trăiesc în afara frontierelor ţării au foarte puţine surse de informare despre ceea ce se întâmplă în patria mamă. Ei se informează, în special, din presa şi paginile electronice susţinute de comunităţile de români din diaspora. În cea mai mare parte a statelor membre ale Uniunii Europene poţi recepţiona, în maşină sau de acasă, posturi de radio din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Albania sau Polonia, nu şi din România. Ori, comunităţile de români sunt printre cele mai numeroase din UE.

După ce am iniţiat propunerea legislativă prin care Societatea Română de Televiziune va rezerva o parte din spaţiul de emisie pentru emisiuni informative privind românii din afara graniţelor ţării, intenţionez să întreprind toate demersurile legislative necesare, astfel încât românii care sunt stabiliţi în Italia, Spania, Marea Britanie sau în alte state UE cu mari comunităţi de români să poată recepţiona postul public ”Radio România Actualităţi”. Nu înţeleg de ce, până acum, conducerile succesive ale SRR nu au întreprins niciun fel de acţiuni pentru a face acest serviciu public accesibil pentru aproape un sfert dintre cetăţenii statului român. Am convingerea că, prin demersurile politico-diplomatice pe care le-am iniţiat şi prin unele intervenţii legislative pe care le pregătesc, postul Radio România Actualităţi, un post de radio de cea mai bună calitate, va putea să fie recepţionat de cât mai mulţi români stabiliţi în străinătate.

 

 Valentin FĂGĂRĂŞIAN

Deputat PNL

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.