PMP îi cere Premierului Dăncilă să îl demită pe Anton Anton din funcţia de ministru al Energiei. Acest subaltern al lui Călin Popescu Tăriceanu a susţinut un management clar incompetent şi a încercat să ascundă publicului cifrele dezastrului de proporţii de la Compania Energetică Oltenia (CEO).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul administratorilor CEO relevă o pierdere de 1,169 miliarde de lei în anul calendaristic 2018. S-au făcut încasări de 2,99 miliarde de lei şi cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutăm de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. În condiţiile în care Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, deţine 77,15% din acţiuni şi numeşte majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al CEO, avem de-a face cu o gaură neagră uriaşă pentru economia României. Singura soluţie de „redresare” prezentată public se referă la disponibilizarea a 200 de angajaţi din cei 13.000 ai CEO.

Având în vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, căpuşarea  CEO şi faptul că există informaţii tot mai clar conturate că această companie a fost transformată într-un sat de vacanţă pentru clientela de partid a PSD – ALDE, PMP va cere, în Parlament, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme CEO într-o vacă de muls pentru actuala putere.

PMP condamnă politicile publice ale Guvernului PSD – ALDE, care, în ultimii trei ani, a încercat, cu bună ştiinţă, să distrugă orice şansă a României de a-şi asigura independenţa energetică. Prin legi aberante au fost goniţi investitorii care ar fi vrut să exploateze gazele din Marea Neagră; prin OUG 114, s-a pus o presiune uriaşă pe firmele din Energie cu capital de stat, care ar putea duce la pierderea a 30% dn cifra de afaceri; Guvernul a invitat calul troian al Chinei să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă; s-a înregistrat o creştere record a importurilor de gaze naturale din Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.