Încă din luna noiembrie 2017 am atras atenţia oficialilor asupra problematicii legate de situaţia cetăţenilor români din Diaspora care, din cauza unui ordin de ministru care stabileşte un format aberant al unui chestionar, sunt obligaţi să depună la ANAF un tom de documente, unele dintre ele fiind confidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, deşi se putea găsi soluţia mai simplă pentru stabilirea locului unde se găsesc interesele vitale ale cetăţeanului român cu reşedinţa în străinătate, Guvernul a pus încă o dată presiune pe umerii cetăţeanului român stabilit în diaspora.

Un simplu document emis de către autorităţile statului în care cetăţeanul român trăieşte şi munceşte, prin care să se ateste că taxele şi impozitele aferente venitului realizat sunt plătite în ţara respectivă,  nu era suficient pentru statul român!

PSD şi ALDE vrea să afle unde locuiesc cetăţenii români în diaspora, unde muncesc cetăţenii români în diaspora, ce maşini conduc cetăţenii în diaspora, ce salarii au cetăţenii români în diaspora, etc. Întrebări care nu au nicio legătură cu stabilirea rezidentei fiscale!

Da, este bine să ne stabilim rezidenţa fiscală dar nu solicitând documente care într-o manieră sau alta încalcă dreptul la confidenţialitate al cetăţeanului!

Tind să cred că aceste acte normative apărute iniţial pe timpul lui Ponta (2012) şi reactualizate  pe timpul lui Dragnea şi Tăriceanu care au mai mult tupeu împotriva statului de drept, nu urmăresc altceva decât să spună ulterior stabilirii rezidenţei fiscale: cine nu are rezidenţa fiscală în România, nu mai votează la alegerile din România! 

Această presiune a statului român pusă pe umerii cetăţenilor români din afara graniţelor ţării, este inadmisibilă!

Doru Petrişor Coliu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 - Diaspora

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.