Fie că pleci în concediu în această perioadă, fie la muncă într-un alt oraş sau ai alte angajamente care te ţin departe de casă, într-un interval mai lung în care lipseşti de acasă pot apărea multe situaţii neprevăzute care să-ţi pună în pericol casa şi bunurile. De la furturile din locuinţe, care se înmulţesc în timpul verii, şi până la inundaţiile de la vecini, vandalizare sau stricăciuni provocate de animale, toate aceste situaţii şi multe altele asemănătoare îţi provoacă neplăceri, îţi generează pagube şi-ţi scot bani din buzunar. Iar o asigurare facultativă pentru locuinţe te poate ajuta în oricare dintre aceste situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, există două tipuri de asigurări pentru locuinţe pe care le poţi încheia: poliţa obligatorie (PAD), care acoperă dezastrele naturale, şi poliţa facultativă, care acoperă o multitudine de alte situaţii neplăcute în care poate fi implicată locuinţa ta.

Pe lângă dezastrele naturale, cum ar fi cutremurele, inundaţiile, vijeliile cu grindină sau alunecările de teren, locuinţa fiecăruia dintre noi poate fi la risc din cauza exploziilor, a inundaţiilor accidentale, a incidentelor neplăcute, precum căderi de obiecte sau utilaje, accidente rutiere cu lovirea casei, dacă aceasta se află în apropierea unui drum public, dar şi stricăciunile provocate de animalele sălbatice, în zonele în care acestea se apropie foarte mult de zonele populate.

O altă componentă importantă a unei asigurări pentru locuinţă este clauza de răspundere civilă faţă de terţi, care poate fi extrem de utilă atunci când se produc inundaţii accidentale la bloc sau alte tipuri de incidente datorate funcţionarii aparatelor electrocasnice sau a instalaţiei electrice. Asigurarea de răspundere civilă faţă de terţi este foarte importantă deoarece te poate scuti de neplăceri atunci când un incident neplăcut are loc, cum ar fi inundarea apartamentelor inferioare locuinţei tale, din culpa instalaţiilor. Aceste tipuri de daune pot fi acoperite cu ajutorul poliţei de asigurare, care este extrem de convenabilă. Nu vei mai fi nevoit să scoţi bani din buzunar, ci vei putea evalua şi remedia rapid problemele, fără bătăi de cap şi fără a scoate alţi bani din buzunar.

Desigur, o asigurare pentru locuinţă facultativă este soluţia cea mai bună pentru spargeri şi furturi din locuinţe. În zilele noastre, hoţii nu mai caută neapărat bani, pentru că majoritatea îşi ţine economiile în bănci, însă electronicele din ce în ce mai performante şi mai scumpe sau operele de artă atrag hoţii ca in magnet. Iar o poliţă de asigurare a locuinţei despăgubeşte fiecare din situaţiile enumerate mai sus. Aşadar, dacă ai în casă aparatură electronică şi electrocasnică scumpă, mobilier de colecţie sau tablouri şi opere de artă, este mai mult decât indicat să-ţi faci o asigurare.

Cum alegi poliţa care ţi se potriveşte? Simplu: apelezi la un broker asigurari. Un broker va şti să identifice nevoile pe care le are fiecare client, va lua în calcul toate riscurile la care este expusă locuinţa şi bunurile din ea şi va alege varianta cea mai potrivită de asigurare. Leader Team Broker de Asigurări are o experienţă de peste 17 ani în domeniu şi a ajutat mii de clienţi să-şi optimizeze asigurările şi a găsit, împreună cu clienţii, cel mai eficient plan de asigurare. Specialiştii companiei oferă asistenţă la daună, răspunzând prompt tuturor solicitărilor şi elaborând cele mai eficiente soluţii de acoperire a daunelor. Totodată, compania oferă un audit al asigurărilor, în urma căruia costurile cu toate poliţele încheiate de un client pot scădea şi cu 40%.

Dacă vrei să nu mai ai grija casei şi a bunurilor din ea atunci când pleci în concediu sau pentru o perioadă mai îndelungată, apelează cu încredere la o asigurare pentru locuinţe. Este cea mai bună alegere pe care o poţi face pentru siguranţa casei tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.