Să trăieşti într-un mediu din care fac parte şi plantele, chiar dacă acest mediu este interior, este benefic şi pentru trup, şi pentru suflet. Dacă eşti un iubitor al naturii şi îţi fac plăcere ieşirile în parcuri , păduri sau alte spaţii verzi, atunci cu siguranţă îţi va face plăcere să ai şi în casă câteva plante uşor de îngrijit. Există studii de specialitate care arată că persoanele care au plante în preajma lor în mod constant au un nivel de stres şi de anxietate mai redus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiile aduse de plantele de apartament

Majoritatea plantelor au nevoie de multă lumină, aşadar locul cel mai potrivit este în apropierea ferestrelor. Este bine să nu le laşi sub influenţa directă a razelor soarelui – sunt plante pentru care acest lucru este chiar dăunător. De lumină indirectă, însă, trebuie să beneficieze din plin.

S-a dovedit că plantele de apartament ajută la creşterea calităţii aerului din interior, dar actul de a le îngriji este cel care ajută cu adevărat la reducerea stresului, la creşterea creativităţii, la clarificarea gândurilor şi la îmbunătăţirea stării de bine.

Pe lângă rolul lor estetic, plantele înviorează o încăpere, curăţă aerul şi, în general, creează o atmosferă plăcută, destinsă.

În general, oamenii caută plante pentru apartament sau pentru birou pentru a crea o atmosferă mai familiară şi mai naturală. În general, sunt căutate cele care nu au pretenţii ridicate de îngrijire şi întreţinere.

Interesul pentru plantele suculente şi aeriene care necesită o întreţinere mai puţin frecventă este în creştere şi arată câtă nevoie avem de puţină verdeaţă naturală în lumea noastră modernă, dar suprapopulată de tehnologie.

Aşadar, dacă te gândeşti şi tu să îţi alcătuieşti o mică grădină interioară, trebuie s iei în calcul câteva aspecte de la bun început: cât loc şi câtă lumină le poţi oferi plantelor, dacă ai animale de companie sau copii mici care le-ar putea rupe sau mânca, nivelul de umiditate al spaţiului tău de locuit etc.

Există o serie de plante nu foarte pretenţioase cu care poţi începe, dacă nu ai o experienţă anterioară în îngrijirea acestora.

Printre cele mai căutate şi uşor de întreţinut plante aeriene şi suculente, pe care le poţi găsi şi la greenarium.ro, se numără: Tillandsia, Xerographica, Bromelia, Orhideea, Ficus benghalensis şi Spanish moss.

Acestea pot fi amplasate şi combinate într-un terariu, într-un sistem de grădină verticală sau în recipiente naturale.

Plantele aeriene au particularitatea că nu au o rădăcină obişnuită, fixată în pământ şi că se pot hrăni singure, în mare parte din aerul înconjurător. Până în prezent, au fost descoperite în întreaga lume peste 600 de specii de astfel de plante, însă cea mai des folosită pentru decorarea locuinţelor rămâne Tillandsia.

Poţi lua în calcul astfel de plante şi de aranjamente şi atunci când te afli în căutarea unui cadou pentru o persoană apropiată, în special de sex feminin. Ultimul trend în privinţa oferirii de flori este ca acestea să nu mai fie tăiate, ci să fie oferite vii, în ghivece decorative şi frumos ambalate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.