Peste 1,2 milioane de oameni au intrat în posesia pachetelor alimentare cu produse româneşti, oferite ca sprijin de către Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiarii eligibili ai acestui program de susţinere sunt familiile şi persoanele singure care primesc venitul minim garantat şi alocaţiile pentru susţinerea familiei, precum şi alte persoane sau familii aflate temporar în situaţii sociale şi financiare critice.

Prin aceste instrumente de încurajare concretă, Executivul condus de PNL asigură un sprijin real şi absolut necesar românilor din categoriile vulnerabile, pentru a putea face faţă creşterilor de preţuri şi majorării inflaţiei.

Pachetele cu produse conţin 12 alimente de bază, distribuite din 38 de sortimente, provenienţa acestora fiind exclusiv de la producătorii autohtoni.

Coeziunea socială şi reducerea sărăciei extreme, precum şi a numărului românilor aflaţi în risc de vulnerabilitate, se află printre preocupările de prim rang ale Guvernului Nicolae Ciucă. Astfel, în acest an va continua acordarea de diverse forme de ajutor din fonduri europene, pentru care există deja un buget de 1,8 miliarde de euro, la dispoziţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Mai mult decât atât, în această perioadă este în plină derulare elaborarea procedurilor şi strategiilor de adoptare de soluţii noi, în vederea asigurării unui trai decent tuturor categoriilor vulnerabile ale populaţiei.

Executivul îşi propune ca toţi românii care se confruntă cu situaţii materiale dificile să fie ajutaţi să primească sprijinul necesar, în vederea acoperirii tuturor nevoilor indispensabile unui trai satisfăcător.

Consider lăudabil că românii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, primesc în acest an o serie de bonificaţii de sprijin, respectiv suma de 1.400 de lei pentru achitarea cheltuielilor la energia electrică, pachetul de 24 kilograme cu produse alimentare, cele şase tranşe de 250 de lei pentru mese calde, precum şi suma de 500 de lei destinată hainelor şi rechizitelor copiilor.

 

 

Deputat PNL Cluj

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.