În momentul în care te gândeşti să pui bazele unei noi afaceri, bugetul reprezintă problema principală pe care trebuie să o iei în calcul dat fiind faptul că stabilitatea financiară este greu de obţinut, mai ales la început de drum. Termenele de scadenţă pot ajunge chiar şi la 120 de zile, ceea ce ar putea să te destabilizeze dacă nu ai un plan bine pus la punct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din fericire, există opţiunea prin care poţi elimina aceste perioade lungi din ecuaţie cu ajutorul serviciului de factoring oferit de Omnicredit!

Ce înseamnă finanţarea de tip factoring?

Factoringul reprezintă o soluţie de aport de flux de numerar prin care companiile care emit facturi în baza serviciilor prestate să poată intra în posesia banilor aferenţi înainte de expirarea perioadei scadente. Totul se poate realiza prin intervenţia unei terţe părţi, a unui factor, care se angajează să cumpere facturile la termen şi să transfere către companie suma aferentă acestora chiar la câteva zile de la emiterea lor. Acest lucru va determina transmiterea unei notificări către client care va fi informat că, la momentul expirării celor 30, 60, 90 sau 120 de zile, trebuie să facă plata în contul factorului, în acest caz - Omnicredit, asigurând astfel un circuit fluid al banilor între cele trei părţi implicate, fără ca timpul să mai reprezinte o problemă. Acest serviciu este oferit de Omnicredit în schimbul unui comision de doar 3% din suma totală implicată în decursul unei luni calendaristice.

Cui se adresează factoringul?

Opţiunea de finanţare prin factoring a fost creată pentru toate microîntreprinderile şi întreprinderile mici care întâmpină dificultăţi în gestionarea bugetelor din cauza perioadelor de scadenţă mult prea mari. Cel mai adesea beneficiază de acest serviciu companii din industria transporturilor, construcţiilor, companiile care lucrează cu statul, micii producători sau retailerii, însă poate fi accesat de orice industrie.

Factoring cu sau fără regres: ce înseamnă?

Serviciul de factoring poate fi accesat în două forme, cu sau fără regres, în funcţie de partea căreia îi este transferată responsabilitatea de plată în cazul unei întârzieri a debitorului (cliantul firmei beneficiare). Factoringul fără regres impune plata sumei aferente facturilor în curs aderentului (beneficiarului) în cazul în care debitorul se găseşte în situaţia în care nu poate achita. La polul opus, factoringul fără regres scuteşte de orice responsabilitate de plată beneficiarul, orice neînţelegere între factor şi debitor soluţionându-se fie pe cale amiabilă, fie prin asumarea plăţii de către factor.

Cum au luat naştere pachetele de finanţare Omnicredit?

Omnicredit este prima platformă de finanţare fintech din România şi s-a fundamentat pe experienţa de peste 15 ani în domeniul financiar-bancar a specialiştilor instituţiei care au observat care sunt principalele lacune din sistem. În acest mod au creat soluţii eficiente prin care aceste probleme sunt ţintite dirent pentru a susţine motorul economiei ţării, şi anume microîntreprinderile şi a micile întreprinderi.

Încheie acum o colaborare pe termen lung cu Omnicredit

Dacă îţi doreşti să beneficiezi de avantajele oferite de finanţarea prin factoring de la Omnicredit, tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul unde vei fi invitat să îţi creezi un cont de utilizator. După furnizarea toate datelor solicitate, vei putea să aplici pentru suma aferentă facturilor în curs de plată, folosind calculatorul online. Selectezi indicatorii doriţi, completezi cererea de finanţare şi o transmiţi spre analiză. Vei primi o decizie asupra cazului tău în termen de câteva ore şi, dacă aceasta este pozitivă, suma aferentă facturilor înscrise îţi va fi virată în cont cel târziu în următoarea zi lucrătoare.

Scapă de grijile financiare şi pune în practică acum acea idee de afaceri! Sprijinul este garantat cu Omnicredit!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.