Dacă ai auzit de Monstera Deliciosa în treacăt, să ştii că este o plantă extraordinară pe care a-i putea să o creşti foarte uşor la tine acasă. Poţi, de asemenea, să te bucuri de beneficiile ei, printre care purificarea aerului din încăpere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rândurile ce urmează poţi descoperi câteva informaţii interesante despre această plantă, dacă vrei şi tu să îţi achiziţionezi una şi să înveţi cum se îngrijeşte.

Iată câteva detalii despre planta Monstera Deliciosa şi motivele pentru care ar trebui să o ai în locuinţă

  • Recomandată pentru casă şi birouri

Ceea ce se cunoaşte despre planta denumită Monstera Deliciosa, originară din America Centrală, este faptul că aceasta este o mare producătoare de oxigen, ajutând astfel la purificarea încăperilor în care se află.

Cu cât mai multe plante de acest gen în locuinţă, cu atât mai bine, pentru că aşa aerul va fi mereu proaspăt în casă, iar acest lucru se datorează frunzelor de mari dimensiuni, mereu verzi. Pe Verdena.ro poţi găsi şi tu Monstera Deliciosa, o plantă foarte rezistentă şi uşor de întreţinut în casă.

  • Monstera Deliciosa produce fructe gustoase

Puţină lume ştie că fructele de Monstera Deliciosa sunt comestibile şi sunt o combinaţie interesantă între pepene galben şi ananas. Cu cât spaţiul este mai generos pentru dezvoltarea acestei plante, cu atât mai bine pentru că, în timp, va da roade neaşteptate. Aşadar, pe lângă faptul că este o plantă decorativă şi potrivită pentru oxigenarea unei camere, Monstera Deliciosa face şi fructe comestibile.

  • Monstera Deliciosa se îngrijeşte foarte uşor

Printre avantajele creşterii unei plante Monstera Deliciosa se numără întreţinerea foarte facilă a acesteia, dacă are parte de condiţii optime. Iată în linii mari cum poţi avea grijă de această plantă:

  • Îi trebuie pământ bine drenat pentru ca apa să se scurgă repede.
  • Are nevoie de suficientă apă, mai ales pe timp de vară, însă nu în exces.
  • Iubeşte lumina, inclusiv cea artificială, însă nu are probleme dacă este plasată într-o zona întunecoasă.
  • Nu este rezistentă la temperaturi scăzute şi nici nu ar trebui lăsată într-un loc unde sunt mai puţin de 10 grade Celsius.
  • Pentru că este o plantă care creşte repede, aceasta are nevoie de un ghiveci mare.
  • Este nevoie de fertilizare periodică.
  • Se poate folosi pulverizator de apă pentru răcorirea plantei pe timp de vară.
  • În cazul atacurilor de insecte se pot folosi insecticide speciale.
  • Unde să plasezi Monstera Deliciosa în casă

Dacă te-ai convins că această plantă ar trebui să se regăsească în peisajul camerei tale, să ştii că o poţi aşeza în colţurile încăperii alese, dacă se poate lângă fereastră. Lumina naturală va ajuta planta să se dezvolte frumos şi să ofere o ambianţă extraordinară în casă.

Frunzele pot atinge până la un metru lungime şi tolerează foarte bine mediul cu semiumbră, însă recomandarea este ca această plantă să beneficieze de un ghiveci nou şi mare în fiecare an.

Aşadar, tocmai ce ai aflat lucruri interesante despre Monstera Deliciosa, o plantă pe care cu siguranţă că ai văzut-o până acum în diverse spaţii. Poţi şi tu să decorezi casa ta cu această frumoasă plantă, însă este important să o îngrijeşti aşa cum trebuie pentru a rezista cât mai mult timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.