Alegerea metodei de contracepţie potrivită pentru un cuplu este o decizie importantă şi personală, care ar trebui să ţină cont de nevoile, preferinţele şi sănătatea ambilor parteneri. Totodată, este foarte important ca partenerii să se consulte înainte, să discute atât între ei, cât şi cu un medic specialist, pentru a fi siguri că decizia finală este cu adevărat cea mai potrivită pentru ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru anumite metode contraceptive, sănătatea partenerilor poate juca un rol crucial în alegerea potrivită. De exemplu, femeile care au anumite afecţiuni sau care iau anumite medicamente sunt sfătuite să evite anumite tipuri de contraceptive. Totodată, unele persoane pot prefera metode contraceptive care nu necesită o administrare zilnică sau o intervenţie regulată. Altele pot fi mai confortabile cu metode care nu implică utilizarea de hormoni.

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru o viaţă sexuală sănătoasă este de a afla mai multe informaţii despre diversele metode contraceptive disponibile. Cu toate astea, în continuare, multe dintre cupluri aleg să folosească metoda retragerii sau cea a calendarului. Deşi sunt la îndemână şi folosite la o scară largă, aceste două metode contraceptive sunt şi foarte riscante. 

Astăzi însă, noi metode de contracepţie sigure şi eficiente câştigă teren ca soluţii contraceptive folosite de cuplurile moderne. Printre acestea - contracepţia locală, exemplificată de produse precum ovulele Contracept-M

Contracepţia locală este o alternativă ideală pentru cuplurile care îşi doresc o metodă de contracepţie simplă, la îndemână şi care nu vor să folosească prezervativ sau anticoncepţionale orale. 

De asemenea, este o metodă indicată pentru orice femeie activă sexual care nu îşi doreşte să folosească metode contraceptive atunci când nu are un contact sexual şi care vrea să controloze ce se întâmplă cu corpul său şi cum să se ferească de o sarcină nedorită, fără să se bazeze pe partner. 

Ce sunt ovulele contraceptive?

Contracepţia locală, adusă în prim-plan de ovulele Contracept-M, este o alternativă inovatoare eficientă, mult mai prietenoasă cu organismul femeilor, cu o rată de succes de 94% conform indicelui PEARL, ce contorizează numărul de eşecuri la 100 de cazuri.

Ovulele Contracept-M acţionează prin distrugerea spermatozoizilor şi formarea unei bariere la nivelul colului uterin ce împiedică intrarea acestora în uter şi fecundarea ovulului.

Această modalitate contraceptivă este o soluţie la îndemână care poate fi folosită în siguranţă de orice cuplu, indiferent de stilul de viaţă. În plus, se foloseşte doar atunci când ai un contact sexual.

Ovulele contraceptive pot fi utilizate fără un consult medical prealabil, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacţii adverse severe şi vin cu o serie de avantaje. 

Avantajele ovulelor contraceptive şi de ce sunt o opţiune potrivită pentru cupluri

Contracept-M oferă o modalitate flexibilă de contracepţie şi se foloseşte când ai nevoie şi numai atunci. Mai exact, îl foloseşti cu 10 minute înainte de un contact sexual, pentru o protecţie de până la 4 ore, ceea ce te scuteşte de grija de a lua zilnic câte o pilulă. Prin forma sa şi modalitatea de aplicare, ovulul Contracept-M rămâne la locul lui şi acţionează o perioadă finită de timp.

Se poate folosi şi atunci când alte metode contraceptive, ca anticoncepţionalele orale sau steriletul, sunt contraindicate. Contracepţia locală este cu atât mai avantajoasă atunci când este contraindicat, din motive medicale sau de altă natură, alegerea altei metode cum ar fi: contracepţia orală sau instalarea unui dispozitiv intrauterin, aşa cum este steriletul.

Contracept-M este o metodă contraceptivă sigură şi pentru partenerii care au devenit părinţi recent. Ovulele contraceptive sunt recomandate după naştere şi în timpul alăptării deoarece nu afectează în niciun fel echilibrul hormonal şi nu trec în laptele matern. 

Contracepţia locală funcţionează în mod constant şi eficient la locul unde are loc fertilizarea, oferind cuplurilor un mijloc de contracepţie fiabil, care minimizează potenţialele efecte secundare.

Un alt avantaj al acestei metode de contracepţie este dat şi de flexibilitate şi posibilitatea de a întrerupe oricând folosirea ei. Cuplurile pot alege să întrerupă sau să elimine această soluţie în orice moment, dacă decid că îşi doresc un copil sau vor să exploreze metode contraceptive alternative.

Când vine vorba despre alegerea celor mai sigure metode de contracepţie pentru cuplu, partenerii trebuie să poarte o discuţie atât unul cu celălalt, cât şi cu medicii specialişti, pentru a fi siguri că decizia finală este cu adevărat cea mai potrivită pentru ei.

Astăzi, accesul la metodele contraceptive de pe piaţă este unul mult mai facil, iar varietatea de produse le asigură partenerilor care îşi doresc să evite apariţia unei sarcini nedorite o cale prin care pot reuşi acest lucru. 

Poartă o discuţie sinceră şi deschisă cu partenerul despre aşteptările, preferinţele şi preocupările fiecăruia în ceea ce priveşte contracepţia. Este esenţial să vă asiguraţi că sunteţi pe aceeaşi lungime de undă şi că înţelegeţi nevoile celuilalt. Folosind metode de contracepţie sigure, cuplurile se pot bucura de o relaţie sexuală împlinită şi să prevină în acelaşi timp riscul apariţiei unei sarcini nedorite. 

Pentru cuplurile care caută o metodă de contracepţie eficientă, la îndemână şi convenabilă, ovulele Contracept-M reprezintă alegerea ideală şi oferă numeroase avantaje. Cu o eficacitate ridicată, protecţie de lungă durată şi flexibilitate, contracepţia locală permite cuplurilor să-şi gestioneze cu încredere şi uşurinţă viaţa sexuală şi sănătatea. Ovulele Contracept-M se găsesc la majoritatea farmaciilor din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.