În ziua de astăzi, plata utilităţilor a devenit o problemă care ne preocupă pe tot mai mulţi dintre noi. A avea o locuinţă eficientă din punct de vedere al consumului nu este benefic doar pentru portofel, ci şi pentru mediul înconjurător, astfel încât trebuie să facem alegeri cât mai bine documentate. O casă eficientă are un consum optim de resurse, deşeuri reduse şi un impact minim asupra mediului. Prin implementarea unor măsuri şi adoptarea unui stil de viaţă adecvat, poţi şi tu avea o locuinţă care maximizează eficienţa consumului de utilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi aici ce poţi face pentru a avea un consum mai eficient

Importanţa unei locuinţe izolate corespunzător

Una dintre cele mai eficiente modalităţi de a minimiza consumul de energie şi gaz este izolarea adecvată şi eliminarea zonelor în care se poate pierde căldura. Dacă locuinţa nu este izolată, este dificil să se menţină căldura pe timpul iernii fără un consum ridicat. Astfel, este extrem de indicat ca locuinţa ta să fie bine izolată. De asemenea, asigură-te că nu există zone unde căldura se poate pierde, cum ar fi geamurile şi uşile. Investeşte în geamuri şi uşi care nu permit transferul de căldură, fiindcă se reduce necesitatea de încălzire sau răcire. Uşile care se închid cât mai etanş contribuie la menţinerea unei temperaturi constante.

Sistemul de încălzire contează

O soluţie eficientă când vine vorba de încălzirea apei într-o locuinţă este alegerea unui boiler, cum sunt cele pe care le poţi găsi pe site-ul celor de la prompt-service.ro. Deoarece acesta este dotat cu un termostat pe care se setează temperatura, se poate controla foarte uşor cât de caldă să fie apa. Acest aspect este un plus când vine vorba de consum. Boilerele au devenit o modalitate de încălzire a apei destul de populară, mai ales datorită mecanismului lor simplu de funcţionare. În plus, iată un lucru foarte practic: există boilere pe care le poţi controla chiar şi de pe telefon!

Fă o analiză  

Încearcă să fii atent în ce perioadă a anului ai un consum ridicat şi să monitorizezi acele lucruri care îţi ridică consumul. De asemenea, observă dacă tu şi familia ta aveţi obiceiuri care ar putea contribui la creşterea costurilor, de pildă, lăsaţi apa la robinet să curgă prea mult fără să o folosiţi sau uitaţi lumina aprinsă când ieşiţi dintr-o încăpere. În plus, un lucru extrem de important pe care să îl iei în considerare este faptul că electrocasnicele pot consuma şi ele mai mult decât este necesar. Modelele noi de electrocasnice sunt optimizate în acest sens, aşa că nu este niciodată prea târziu să îţi înlocuieşti lucrurile vechi. Becurile sunt şi ele esenţiale, optează întotdeauna pentru becuri LED, care consumă mult mai puţină energie şi care rezistă mult în timp.

Prin urmare, iată câteva lucruri de care poţi ţine cont pentru a eficientiza costul consumului de utilităţi din locuinţa ta. Acest lucru nu este important doar din punct de vedere practic, ci este o modalitate prin care putem avea grijă de mediul înconjurător, fiindcă paşii mici şi constanţi sunt cei care fac diferenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.