Pentru tânărul Luca Savu – în vârstă de numai 14 ani – nu trece niciun sezon fără rezultate remarcabilele, astfel că încă de la debutul său în Radical Romanian Cup, pilotul clujean a evoluat exemplar datorită perseverenţei şi determinării sale, în ciuda vârstei fragede, reuşind la finalul sezonului să-şi adjudece titlul de campion naţional al clasei SR1 în competiţia mult disputată

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea lui Luca, fiul sportivilor profesionişti Horaţiu şi Laura Savu a început la vârsta de 5 ani, atunci când micul pilot a rămas impresionat de cursele de karting, fapt ce a aprins în mintea acestuia dorinţa de competiţie. Astfel, în 2015, la numai 7 ani, la primul său sezon oficial de sportiv, pilotul Luca Savu reuşea să devină vicecampion al clasei Promo BB din Campionatul Naţional de Karting al României. Următorii ani, adică perioada 2016-2018, au reprezentat paşii evoluţionişti ai tânărului clujean, reuşind să-şi treacă în palmares atât poziţii fruntaşe – adică printre primii 5 piloţi – în cadrul diferitelor clase ale Campionatului Naţional de Karting al României, precum şi numeroase prezenţe internaţionale, majoritatea dintre ele în Italia – ţara unde kartingul este echivalent numai cu performanţa.

La rândul său, sezonul 2019 a reprezentat un pas important în pregătirea lui Luca, lucru care s-a concretizat printr-o performanţă remarcabilă un an mai târziu – clasarea în primii 10 piloţi ai primei competiţii mondiale a sezonului, clujeanul în vârstă de numai 12 ani la acea vreme, reuşind primul loc în calificările WSK Super Masters Series – competiţie cu 108 piloţi la start. Acelaşi an 2020 avea să-i aducă lui Luca şi titlul de campion naţional al clasei 60 în cadrul Campionatului Naţional de Karting.

Schimbarea majoră pentru cariera sa sportivă a venit însă în acest an, când, pe lângă debutul în Campionatul Naţional de Anduranţă pe Circuit (Romanian Endurance Series) cu modelul Dacia Logan, Luca Savu şi-a făcut debutul şi în Radical Romanian Cup la volanul mezinei competiţiei – Radicalul SR1, o maşină de competiţii pe circuit cu motor de 1,3 litri în 4 cilindri, cu o putere de 186 CP şi greutate de nici 600 de kg. Aflat la comenzile modelului ultim-amintit, pilotul clujean a reuşit să obţină victoria a 3 etape din cele 6 disputate în acest sezon, de două ori la Târgu Mureş şi o dată la Bucureşti, adjudecându-şi titlul de campion naţional al clasei SR1 Cup, devenind cel mai tânăr campion al competiţiei, totul după ce la debut devenea şi cel mai tânăr concurent din Radical Romanian Cup. Bipostul a fost pus la dispoziţie de către echipa Radical România, cea care s-a ocupat şi de întreţinerea şi prezenţa în condiţii optime a maşinii pe pistă.

Acest sezon a mai presupus şi alte două evenimente majore pentru Luca Savu, tânărul realizând o sesiune de circuit atât cu un Ligier JS P4, modelul cu care Alex Mirea – campionul absolut en-titre la viteză în coastă - a participat în Ligier European Series, precum şi cu un model de Formula 4 – mai exact cu Tatuus F4-T014 adus din Slovenia de către echipa Lema Racing.

În urma rezultatelor extraordinare obṭinute într-un timp foarte scurt şi ṭinând cont de faptul că doar la începutul acestui an Luca a trecut de la karting la competiṭiile auto pe circuit, pentru sezonul următor acesta îşi propune să facă următorul pas în cariera sa sportivă - un sezon complet în Formula 4, cu speranṭa că va reuşi să dispună de bugetul necesar.

Luca Savu a fost susţinut în activitatea sa competiţională din acest an de către Parsa Beauty, Direct Line Inox Impex, AEA Medical, Alfa Cluj, OrtoLife – Centrul ortodontic Cluj şi a concurat sub culorile echipei Savu Racing.

Radical Romanian Cup şi Romanian Endurance Series se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.