În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a votat un proiect de lege, al cărui coiniţiator sunt, ce are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ. Potrivit noului act normativ, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici vor fi efectuate anual, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, evaluarea urmând să vizeze şi nivelul competenţelor digitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scopul acestei legi este ca rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale să fie gestionate în mediul online de către ANFP. Raţionamentul urmărit de către semnatarii acestei propuneri legislative, agreată de toate partidele parlamentare, este determinat de necesitatea modernizării sistemului public, prin accesarea rapoartelor de evaluare cu mult mai mare uşurinţă decât în prezent.

Legea va crea un cadru eficient de realizare a unui sistem electronic, precum şi a unei baze de date online pentru funcţionarii publici, simplificându-se astfel întreg procesul de analiză a evaluărilor.

De asemenea, impactul iniţiativei legislative, adoptată cu largă majoritate de Parlament, prevede creşterea gradului de informare a funcţionarilor publici cu privire la aptitudinile, obiectivele şi rezultatele lor. După promulgarea legii de către preşedinte, ANFP va pune la dispoziţia administraţiei centrale şi locale un sistem centralizat şi complet, prin care evaluările performanţelor individuale ale salariaţilor din sistemul de stat să se facă în sistem online.

Cu certitudine, România avea nevoie de schematizarea procedurilor aferente bunei funcţionări a administraţiei publice, iar noua lege se înscrie în realizarea acestor deziderate şi armonizarea lor la realităţile prezentului.

Apreciez votul covârşitor acordat de plenul Camerei Deputaţilor, cu convingerea că intrarea în vigoare a acestui act normativ va aduce, incontestabil, plus valoare actului administrativ al ţării, precum şi creşterea gradului de profesionalism al funcţionarilor publici.

 

Deputat PNL Teleorman,

MARIA STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.