Echipa Bunuri Executate îşi propune să ofere informaţii relevante, comasate şi pe înţelesul tuturor, astfel că realizează periodic analize bazate pe referinţe sigure. Ultimul studiu pe care l-au efectuat constituie un cumul informaţional relevant, cu privire la schimbările produse în ultimele două luni ale anului 2017, la nivel naţional, pe piaţa bunurilor executate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiza realizată este dedicată Executorilor Judecătoreşti, dar şi actualilor şi viitorilor investitori şi a avut ca scop identificarea numărului de Publicaţii de Vânzare care au fost emise în perioada menţionată anterior, precum şi gradul de încărcare al Executorilor Judecătoreşti din România. Ducând la îndeplinire acest scop, au reunit toate datele obţinute de pe site-uri precum cel al Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti (UNEJ) şi cel al Registrului Electronic de Publicitate a Vânzării Bunurilor Supuse Executării Silite.Fiecare Publicaţie de Vânzare (PV) emisă de un Executor Judecătoresc urmează o procedură foarte clară, numit Cadrul legal al procedurii de executare silită în Romania. Publicarea Vânzării pentru bunul sau bunurile care fac obiectul licitaţiei publice este doar un prim pas pe care Executorul Judecătoresc trebuie să îl parcurgă, dintr-un lung şir de paşi legali obligatorii.

Executorii Judecătoreşti (EJ) din România sunt organizaţi în Birouri Individuale sau asociaţi în cadrul unor Societăţi Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti (SCPEJ). Aceştia sunt împărţiţi în 15 Camere ale Executorilor Judecătoreşti şi activează pe lângă Curţile de Apel din următoarele oraşe: Alba-Iulia, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. La rândul lor, aceste Camere sunt împărţite în Circumscripţii (adică în localităţi în care îşi au biroul EJ sau SCPEJ-urile). Astfel, informaţiile obţinute au relevat faptul că, la nivel naţional, sunt 768 membri activi ai UNEJ, publicaţi în Tabloul Executorilor Judecătoreşti.

Situaţia detaliată a EJ pe fiecare Cameră: 

Pentru a avea o viziune de ansamblu asupra numărului de Publicaţii de Vânzare aferente lunilor noiembrie şi decembrie ale anului 2017, s-a efectuat o sumă a acestora din mai multe date distincte şi s-a calculat media. A fost aleasă această procedură deoarece numărul de anunţuri se modifică zilnic, iar Executorii publică sau retrag Publicaţiile de Vânzare (după caz) în funcţie de o serie de factori: de fiecare dosar în parte, de vânzări etc.

O perspectivă amplă şi concretă a perioadei analizate, respectiv lunile noiembrie şi decembrie 2017, se regăseşte în tabelul de mai jos:

Elementele grafice existente în acest material relevă următoarele concluzii:

  • În urma împărţirii numărului total de Publicaţii de Vânzare la numărul total de Executori Judecătoreşti, se observă faptul că fiecare EJ a avut o medie de puţin peste 5 Publicaţii de Vânzare în lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut, mai exact 5,24;
  • Unele Camere sunt mai aglomerate decât altele, de exemplu: în Camera Cluj-Napoca sunt 53 de Executori Judecătoreşti activi, care au gestionat 599 Publicaţii de Vânzare, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 11,29 PV/EJ,  mai mult decât dublu faţă de media naţională. În situaţii asemănătoare se află şi Camerele: Suceava, unde 27 EJ  au gestionat 298 PV, adică o medie de 11,03 PV/EJ şi Alba-Iulia cu 53 EJ care au gestionat 417 PV, adică o medie de 7,86 PV/EJ;
  • La polul opus se află Camerele: Piteşti, unde 38 EJ au gestionat 103 PV, adică o medie de 2,70 PV/EJ (aproape jumătate din media naţională), Bucureşti, unde 200 EJ activi au gestionat 611 PV, adică o medie de 3,05 PV/EJ şi Craiova, unde 68 EJ au gestionat 233 PV, adică o medie de 3,43 PV/EJ.

De multe ori, Executorii Judecătoreşti utilizează doar paşii prevăzuţi de lege în promovarea bunurilor executate silit. O promovare minimă limitează numărul potenţialilor clienţi sau investitori la care ajunge informaţia. In condiţiile economice din prezent, unde capitalul investiţional al persoanelor fizice şi juridice a crescut, coroborat cu tendinţa din ce în ce mai mare de mutare în mediul online a promovării şi vânzării de bunuri din orice categorie, specialiştii echipei Bunuriexecutate.ro vin în întâmpinarea executorilor judecătoreşti şi a creditorilor din fiecare dosar de executare. Platforma lor oferă posibilitatea promovării Publicaţiilor de Vânzare la nivel naţional, iar profesioniştii acestora oferă consultanţă de specialitate posibililor clienţi pe tot parcursul procesului de cumpărare a unui bun executat. 

Echipa BunuriExecutate.ro:

Telefon: 0786 925 740 / 0786 925 741

Email: contact@bunuriexecutate.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.