Timişoara a devenit, la finalul săptămânii trecute, cel mai fierbinte punct de pe harta culturală a Europei, iar ansamblul mixt Iulius Town s-a alăturat ca partener principal efortului local de a face din oraş un loc memorabil pentru artişti, promotori culturali şi iubitori de artă din toate colţurile lumii. Cu această ocazie, Iulius Town îşi va activa toate resursele pentru a se transforma într-un hub cultural, punând la dispoziţia organizatorilor spaţii şi logistica necesară desfăşurării unor evenimente din agenda Capitalei Culturale şi nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la inaugurare, ansamblul mixt Iulius Town, dezvoltat de compania IULIUS, a devenit parte din comunitatea timişoreană, fiind un catalizator între publicul larg şi evenimentele educativ – culturale, iar susţinerea Timişoara Capitală Europeană a Culturii în 2023 este un pas firesc în relaţia de simbioză creată între public şi proiect.

 

În acest sens, în acord cu aria sa de interes pentru sectorul cultural, Iulius Town a dezvoltat parteneriate cu diferite asociaţii în vederea organizării unor evenimente de amploare. Fie că este vorba de concerte, spectacole de dans, visual arts, ateliere de creaţie, teatru, proiecţii cinematografice în aer liber, demonstraţii stradale, expoziţii tematice sau conferinţe, Iulius Town va fi unul dintre reperele oraşului care va oferi cadrul de expresie pentru voci importante din cultura locală şi europeană.

 

Încurajăm pe această cale organizatorii de evenimente şi creatorii de conţinut artistic să ne contacteze pentru a găsi împreună cele mai bune oportunităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor propuse. Solicitările şi propunerile pot fi trimise la adresa marketing.tm@iuliustown.ro sau direct către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală.

 

„Ne-am dorit foarte mult să ne aducem contribuţia la organizarea evenimentelor Timişoara 2023, Iulius Town fiind şi în trecut un partener de încredere pentru iniţiativele culturale locale. Credem cu tărie în puterea culturii de a crea comunităţi vibrante de idei şi valori, iar Timişoara 2023 este o ocazie unică şi un privilegiu obţinut cu mult efort de timişoreni. Prin calitatea noastră de partener principal al acestui demers impresionant, ne dorim ca Iulius Town să devină unul dintre locurile de referinţă care oferă experienţe culturale unice timişorenilor şi tuturor vizitatorilor pe parcusul acestui an”, a declarat Anuţa Pop, Director General al ansamblului Iulius Town Timişoara.

 

În weekendul trecut a avut loc lansarea oficială a Programului Cultural dedicat Capitalei Europene a Culturii Timişoara 2023, iar una dintre marile atracţii a fost spectacolul de lumini Drone Light Show, ca parte a conceptului District23 – The Showcase, unde 150 de drone s-au sincronizat într-o coregrafie pe cerul Timişoarei. Acest spectacol a oferit vizitatorilor de toate vârstele o perspectivă unică asupra potenţialului tehnologiei dronelor în viitorul nostru. Buna-dispoziţie a fost întreţinută şi de concertele şi recitalurile care au animat spaţiile din Iulius Town şi au adus comunitatea împreună.

 

Evenimentele culturale continuă, iar cele care vor avea loc la Iulius Town vor fi anunţate şi pe pagina de Facebook. Spectacolele care se vor desfăşura în alte zone ale oraşului vor fi transmise pe pagina oficială a Timişoara 2023.

 

Inaugurat în 2019, Iulius Town este singurul proiect mixt de regenerare urbană din vestul ţării şi cea mai mare investiţie din regiune, în valoare totală de 442 milioane de euro. Iulius Town este acel „centru” al oraşului, în jurul căruia gravitează viaţa urbană, pentru că îmbină în cel mai armonios mod funcţiuni de retail, office, parc şi entertainment, într-un singur loc. Este un spaţiu vibrant, care îmbunătăţeşte viaţa comunităţii şi care îmbracă în verde experienţele sociale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.