Un machiaj este o formă de artă, prin care o persoană îşi pune în valoare frumuseţea naturală şi este ajutată să se exprime în funcţie de personalitatea sa. În principal, o persoană se machiază pentru a accentua anumite trăsături sau pentru a acoperi anumite defecte şi a câştiga astfel mai multă încredere în sine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Da, un machiaj are această putere de a îmbunătăţi stima de sine a unei persoane, pentru că în momentul în care se simte mai frumoasă, aceasta îşi schimbă în bine şi percepţia asupra lumii înconjurătoare, devenind mai încrezătoare şi mai optimistă.

Machiajul este şi o formă de exprimare artistică şi de stimulare a creativităţii. Sunt mulţi artişti în devenire care îşi pun în practică acest talent desenând pe foaie chipuri, cărora le accentuează trăsăturile prin culori bine alese, care să le complimenteze aspectul. Aceştia sunt viitorii make-up artişti care, beneficiind de o educaţie bună în acest domeniu, vor ajunge să aibă cariere de succes în România sau peste hotare. Pentru a-şi duce însă la îndeplinire visurile, este nevoie de o iniţiere profesionistă, în cadrul unei instituţii cu notorietate şi reputaţie.

În ce constă un curs de make-up pentru începători

O etapă de bază de la care trebuie să pornească un viitor make-up artist este un curs acreditat. El trebuie să aleagă o academie cu reputaţie, care pune la dispoziţie cursuri recunoscute de instituţii precum Ministerul Educaţiei sau Ministerul Muncii şi care sunt valabile şi în afara ţării.

Un curs de make-up începători le oferă posibilitatea cursanţilor de a asimila cunoştinţe şi abilităţi esenţiale pentru a se familiariza cu lumea machiajului. Cursurile sunt adaptate persoanelor fără experienţă în domeniu şi acoperă mai multe domenii de interes:

  • Tehnici şi stiluri variate de make-up

La ora actuală, sunt numeroase tehnici de machiaj, de la machiajul natural de zi, sau „no make-up” make-up, la machiajul de seară, smokey eyes, grafic, glamour, retro, fantasy, de teatru şi film sau de televiziune. Fiecare persoană poate alege un tip de machiaj personalizat pentru a se simţi şi mai bine în pielea sa. Unele preferă look-urile care să le pună în evidenţă culoarea şi forma ochilor, printr-un machiaj misterios şi senzual, altele preferă ca buzele să fie elementul principal de atracţie. Pentru fiecare dintre aceste preferinţe, un make-up artist trebuie să cunoască stiluri şi tehnici diferite, astfel încât să le ofere clienţilor exact ce îşi doresc sau ce li se potriveşte. Începătorii vor avea ocazia să experimenteze aceste tehnici pe modele, în cadrul cursurilor aplicate, sub îndrumarea trainerilor specializaţi.

  • Instrumente şi produse potrivite pentru machiajul profesional

Pe lângă tehnicile variate de aplicare a machiajului, la un curs pentru începători cursanţilor le sunt prezentate instrumentele şi produsele care se pretează pentru un make-up profesional: tipuri de pensule pentru aplicarea corectorului, fondului de ten, fardurilor de pleoape, pentru conturare sau iluminare, pentru sprâncene si tipuri de produse: rimeluri sau gene false, rujuri solide sau lichide, fonduri de ten, în funcţie de  nuanţa şi tipul tenului etc. Trainerii îi îndrumă pe cursanţi să aleagă produse de la branduri recunoscute pentru calitate, astfel încât machiajul să fie sigur pentru ten, fără reacţii adverse şi să reziste mai mult timp.

  • Noţiuni teoretice despre culori, anatomia feţei şi îngrijirea tenului

Un alt lucru important pe care îl poţi învăţa ca începător la un curs de make-up sunt noţiunile teoretice despre cum se îmbină culorile astfel încât look-ul final să se armonizeze cu culoarea părului, a ochilor, cu vestimentaţia şi chiar cu evenimentul în sine. În plus, te vei pune la punct cu etapele şi produsele de îngrijire a tenului înainte de aplicarea machiajului.

În concluzie, în doar două luni, cât durează un curs de make-up pentru începători, poţi învăţa tot ce este important în materie de machiaj, de la îngrijirea tenului, instrumentele pe care să le foloseşti, la produsele şi aplicarea acestora prin diverse tehnici. Toate acestea te vor ajuta să intri cu dreptul în lumea frumuseţii şi să devii, uşor-uşor, un nume în domeniu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.