Cand te hotarasti sa te supui unei interventii chirurgicale de marire sani, trebuie sa iei in considerare mai multi factori. In primul rand, trebuie sa te decizi asupra tipului de implanturi pe care le doresti. Totodata, va trebui sa te gandesti la locul unde va fi plasat implantul. Nu in ultimul rand, va trebui sa iei in considerare unde se va face incizia pentru introducerea implanturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inainte, chirurgii plasticieni alegeau sa faca incizia in santul de sub san (incizie inframamara) sau de-a lungul zonei inferioare a mamelonului (incizie periareolara). Astazi, insa, exista o optiune mult mai eficienta, cunoscuta sub numele de incizie transaxilara. Aceasta noua cale poate avea unele beneficii suplimentare pentru pacientele care se supun operatiei de marire de sani cu implant mamar.

Ce este interventia de marire a sanilor prin abord transaxilar?

Devenita cunoscuta in Romania de catre Doctorul Serban Porumb, aceasta procedura presupune efectuarea inciziei sub axila. In cadrul operatiei, chirurgul realizeaza, prin incizie, un canal catre tesutul mamar. Implantul este apoi trecut prin canal si plasat pe peretele toracic.

Procedura poate fi efectuata atat cu implanturi saline, cat si cu silicon, dar cei mai multi chirurgi plasticieni prefera solutia salina cu acest abord, deoarece implantul poate fi umplut dupa inserare.

Poate ca pare a fi complicata, insa interventia de marire a sanilor prin abord transaxilar se face cu ajutorul unei tehnici endoscopice pentru introducerea implantului sub brat, in asa fel incat sa nu existe riscul ca nervii si ganglionii din zona sa fie afectati.

Mai mult decat atat, aceasta metoda de marire de sani este mult mai avantajoasa decat metoda traditionala. Iata care sunt principalele 3 motive pentru care tot mai multe femei aleg abordul transaxilar pentru operatia de marire a sanilor:

1. Nu exista incizii vizibile pe sani.

Cicatricile sunt o mare ingrijorare pentru majoritatea femeilor care aleg sa se supuna unei augmentari mamare. In cazul metodelor prin care incizia se face sub pliul sanului sau langa mamelon, cicatricia este vizibila. Cu o incizie transaxilara, nu va exista nicio cicatrice vizibila pe san, deoarece taietura se face la axila, chiar intr-un pliu, devenind astfel insesizabila.

2. Riscul de complicatii este minim.

In cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista un oarecare risc de a aparea complicatii. La inciziile conventionale, preocuparea cea mai des intalnita sunt infectiile. Inciziile transaxilare vin in schimb cu un risc mult mai mic de complicatii, deoarece incizia este mai mica, mai usor de gestionat si este protejata de brat. Totodata, procedura are un timp de vindecare mai scurt, iar perioada de recuperare vine cu mai putine dureri.

3. Alaptarea poate fi facuta normal si confortabil.

Unele femei mai doresc sa aiba copii si sa alapteze dupa o operatie de marire de sani. Uneori, o incizie periareolara poate afecta glandele mamare ale femeii, limitand sau complicand incercarile viitoare de alaptare. Cu toate acestea, daca procedura este facuta prin abord transaxilar, se evita in intregime mamelonul si areola, iar eventuala alaptare poate sa se desfasoare normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.