Agricultura românească se dezvoltă, dar este loc de mai bine. Potenţialul extraordinar al României continuă să fie subexploatat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acum există soluţii tehnice menite să îi sprijine pe fermierii români să crească profitabilitatea exploataţiilor agricole. O fermă modernă, cu profitabilitate crescută, implică nu doar prezenţă pe teren, resurse şi muncă fizică, ci şi multă muncă administrativă, cea din urmă dovedindu-se, adesea, mult mai dificil de gestionat.

Luând în calcul aceste aspecte şi bazându-se pe experienţa de peste 10 ani pe care o au în dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT performante destinate sectorului agricol din România, specialiştii din departamentul eAgriculture al SIVECO vin în sprijinul fermierilor prin intermediul INOVAGRIA, soluţia IT menită să simplifice şi să eficientizeze managementul unei ferme, în vederea creşterii performanţei şi a profitabilităţii.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Specialiştii SIVECO cunosc foarte bine nevoile fermierilor români. Prin sistemul de plată a subvenţiilor creat de SIVECO s-au plătit, fără probleme, către fermierii din România, peste 2 miliarde euro doar în martie 2017.

INOVAGRIA este o aplicaţie software 100% românească şi 100% integrată, care conţine toate modulele necesare pentru o gestiune completă a fermei. Aplicaţia este dedicată tuturor fermierilor, indiferent de dimensiunea fermei pe care o deţin. Pentru utilizarea ei, este suficientă folosirea unui navigator de web de pe un calculator sau chiar a unui dispozitiv mobil care are acces la internet.

Aplicaţia include o serie de componente gândite în aşa fel încât să cuprindă cele mai importante probleme cu care fermierii se confruntă în activitatea lor zilnică: depunerea cererilor de subvenţie atât pentru sectorul vegetal, cât şi pentru cel zootehnic, gestionarea contractelor de arendă, gestionarea lucrărilor agricole, registrul animalelor.

Având în vedere faptul că, de cele mai multe ori, fermierii întâmpină o serie de dificultăţi în realizarea dosarului complet pentru obţinerea subvenţiilor de la APIA, INOVAGRIA are o componentă gândită în acest sens, foarte utilă în procesul de pregătire a documentaţiei, care ajută la identificarea schemelor de sprijin potrivite, a documentelor necesare pentru fiecare schemă în parte, poate face o estimare a valorii totale a subvenţiei şi poate transmite automat către sistemul IPA Online al APIA datele complete privind cererea unică, într-un format compatibil cu sistemul APIA.

Alte componente monitorizează terenurile agricole dintr-o fermă şi conţin informaţii despre culturi, despre lucrările executate, despre producţie, oferind totodată şi acces permanent la hărţile terenurilor şi culturilor. Există instrumente care simplifică procesul de gestiune a terenurilor în arendă, care eficientizează şi controlează în mod permanent lucrările agricole din fermă, oferă cele mai bune soluţii pentru procesul de fertilizare/erbicidare pe baza unei monitorizări permanente a terenului agricol, planifică producţia la nivelul fiecărei parcele, propunând variante optime de culturi şi gestionează activităţile de însilozare.

Planul de producţie al fermei poate fi elaborat prin intermediul componentei Normative, care permite inventarierea elementelor standard, cum ar fi numărul de maşini agricole, consumul de combustibil, necesarul de angajaţi, în timp ce componenta Monitorizare GPS asigură monitorizarea pe baza datelor GPS a maşinilor agricole şi creşte, astfel, eficienţa supravegherii lucrărilor agricole.

Pentru că activitatea unei ferme nu se rezumă doar la sectorul vegetal, specialiştii SIVECO au elaborat şi Registrul Animalelor, care se adresează sectorului zootehnic. Acesta permite înregistrarea exploataţiei zootehnice, precum şi gestionarea informaţiilor despre animale şi evenimente personalizate asociate animalelor: crotalie, sex, dată de naştere, direcţia de exploatare, rasă, specie, tratamente medicale, vaccinuri, montă şi altele. Pot fi înregistrate, urmărite şi analizate toate informaţiile de bază despre animalele deţinute, lucru foarte util pentru fermieri.

Componentele INOVAGRIA pot fi utilizate independent sau în mod integrat. O fermă poate fi greu de gestionat şi supravegheat în mod continuu, dar instrumentele pe care INOVAGRIA le pune la dispoziţia fermierilor oferă această posibilitate. Astfel, specialiştii SIVECO au reuşit să inoveze modul în care se desfăşoară activităţile tradiţionale, respectând două principii importante, regăsite şi în sloganul lor: „Respectăm tradiţia. Cultivăm inovaţia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.