Deputatul PNL Dumitru Rujan salută publicarea în Monitorul Oficial al României a Legii nr.266/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, lege adoptată de Parlamentul României în data de 29 iunie şi promulgată de preşedintele României în data de 22 iulie 2022:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte bucuros că, după un an de dezbateri parlamentare constructive, propunerea legislativă iniţiată alături de colegii deputaţi liberali Florin Roman şi Norbert Marşalic a ajuns în Monitorul Oficial şi va contribui la relansarea industriei naţionale de apărare a României. Trăim vremuri deosebit de grele, marcate de agresiunea barbară rusă din Ucraina, de criza produselor energetice şi de multiple provocări în domeniul economic. Chiar dacă traversăm o perioadă istorică, cu cele mai puternice garanţii de securitate din istoria noastră naţională, a avea o industrie naţională de apărare modernă şi competitivă trebuie să fie un obiectiv strategic naţional pe termen lung.

Tocmai de aceea, este de apreciat demersul preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, care a propus ca ţara noastră să crească efortul financiar pentru apărare la 2.5% din PIB. În acest context şi luând în calcul nevoile de înzestrare ale Armatei Române, am convingerea că Legea nr.266/2022 va contribui în mod semnificativ la revigorarea industriei naţionale de apărare şi o va aduce cât mai aproape de standardele şi performanţele industriilor similare ale statelor partenere din NATO şi Uniunea Europeană. Am încredere că atât această lege recent publicată, cât şi alte propuneri legislative iniţiate de colegii mei liberali, vor relansa o parte semnificativă a capacităţilor de producţie din ţara noastră, mai precis acele capacităţi în care România continuă să fie competitivă şi poate deveni chiar şi un exportator în relaţia cu partenerii noştri strategici.”

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.