Aţi auzit de pompele de căldură şi vă gândiţi serios la investiţia de acest tip. Unii vă spun cazul propriu şi aţi dorit să ştiţi dacă este o variantă convenabilă vouă. Un furnizor de nişă vă poate ajuta în acest sens, cu soluţii complete. Implică desigur şi partea de consultanţă, iar aici vorbim despre Altecovent. Să vedem mai întâi de toate cum vă ajută şi vă avantajează pompele de căldură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt durabile şi nu poluează

Aveţi nevoie de o sursă de încălzire, care să implice costuri rezonabile din punct de vedere al costurilor şi în acelaşi timp care să nu polueze? Iată deci definiţia principală a acestor sisteme. Sunt capabile să vă ofere acel confort termic necesar în sezonul rece mai ales, dar fără să implice costuri lunare exagerate. Iar în contextul actual, când este vorba despre inflaţie şi despre cheltuieli greu de suportat pentru toată lumea, avem nevoie poate mai mult ca niciodată de soluţii de a economisi. Click aici pentru pompe de caldura, informaţii detaliate.

Foarte important de precizat este că pentru a beneficia de tot ce ţine de avantajele acestor sisteme, aveţi nevoie de o alegere optimă. Aici joacă un rol crucial firma cu care veţi colabora, iar solutii complete oferite de Altecovent sunt tot ce vă trebuie. Unul din paşi este dimensionarea şi proiectarea corectă a pompelor. De la acest furnizor pot fi alese pompele de căldură aer-apă, de la Hajdu.

De ce să alegeţi pompele de căldură

Orice investiţie trebuie să aibă un fundament solid. Astfel, porniţi probabil de la ideea că actualul sistem de încălzire nu face faţă, sunt necesare schimbări şi doriţi ceva mai rentabil. Problema este că atunci când volumul de aer este tot mai mare, cu atât mai mult vă multiplicaţi şi grijile în ceea ce priveşte consumul. Până aici este deja de la sine înţeles de ce aţi prefera pompele de căldură. Să vedem însă şi mai detaliat de atât despre avantajele implicate:

  • Sistemul este eficient atât pentru încălzire, cât şi pentru răcire

Pompa de căldură va încălzi spaţiile interioare în perioada sezonului rece, însă poate avea şi efect reversibil. Astfel, cu ajutorul aceluiaşi sistem veţi putea spre exemplu să răciţi locuinţa în perioada sezonului cald. Asta se va realiza când se inversează ciclul de funcţionare al pompei în cauză. Aşadar, veţi putea beneficia de confort termic adaptat, pe toată perioada anului.

  • Obţineţi apă caldă menajeră

Pompa de căldură poate fi asociată diverselor altor tipuri de sisteme, astfel încât puteţi obţine şi stoc şi necesarul de apă caldă menajeră. În acest sens va fi necesar să integraţi un boiler în instalaţie. Această opţiune se va adapta în funcţie de necesarul fiecăruia - de numărul de persoane şi ce cantitate de apă este necesară zilnic, astfel încât să alegeţi boilerul potrivit.

  • Costuri minime pentru mentenanţă, cu durată mare de viaţă

Pompele de căldură nu impun costuri mari în ceea ce priveşte întreţinerea lor. Ce-i drept, costul iniţial, de achiziţie şi montaj, este mai mare. Însă, pe termen lung, vă convine mai mult. Dacă ne gândim şi la valoarea imobilului la care aţi montat pompa de căldură, cu atât mai mult merită. Este un sistem de viitor, care ridică cu mult valoarea unui imobil şi cu puţine şanse ca acesta să fie prea curând depăşit de noi tehnologii.

Pompele de căldură de la Altecovent

Dacă vă interesează să colaboraţi cu firma care vă pune la dispoziţie atât echipamentele în sine, cât şi alte servicii, atunci Altecovent este răspunsul. De aici puteţi achiziţiona pompa de căldură aer-apă şi în acest caz vorbim de sistem care avantajează prin faptul că spre deosebire de alte tipuri de pompe implică costuri mai mici de investiţie. Căldura este preluată din aer şi nu este nevoie de foraje în pământ pentru a monta efectiv pompa.

De asemenea, acest tip de pompă se poate monta uşor, cu racord la instalaţia electrică şi  hidraulică. Este o alegere optimă indiferent de suprafaţa pe care o aveţi în vedere.

Sunt totuşi şi dezavantaje? Posibil dacă ne gândim la dimensiunea în sine a sistemului. În lumea în care ne place să ne amenajăm casele cât mai minimalist, când am găsit tot felul de soluţii pentru ca elementele şi accesoriile parte din sisteme de încălzire şi nu numai să fie estetic ascunse, pompa de căldură s-ar putea să aibă acest mic dezavantaj. Situaţia este însă discutabilă de la caz la caz, pentru că acelaşi tip de pompă nu poate corespunde oricărui utilizator. Sunt şi soluţii compacte, dar aveţi nevoie de ajutorul specialiştilor din domeniu, care să ştie să vă recomande ceva exact nevoilor.

Descoperiţi serviciile de la Altecovent şi veţi înţelege că aici aveţi toate serviciile la un loc, echipamentele diverse şi sisteme moderne, de încălzit, dar şi de economisit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.