Fiecare părinte ştie că, din momentul în care apare copilul în viaţa sa, toate lucrurile iau o nouă turnură. Toate eforturile, toată munca se îndreaptă către acelaşi scop: cel de a-i oferi micuţului condiţii optime de trai, într-un mediu liniştit şi plin de iubire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După cum precizam mai sus, vorbim de etapele importante din viaţa copilului şi, implicit, a părinţilor. Printre acestea, unul dintre cele mai importante este începerea grădiniţei.

 Ce presupune începerea grădiniţei?

Această etapă determină anumite schimbări psihologice pentru părinţi, dar în mai mare măsură pentru copii. Este momentul în care are loc o separare fizică între părinţi şi copil, pe care fiecare o vede diferit.

Din punctul de vedere al unor copii, mersul la grădiniţă e ca un abandon din partea părinţilor. Din acest motiv acceptă cu greu ideea de a rămâne într-un spaţiu străin, alături de oameni pe care nu îi cunoaşte.

Pe de altă parte, vorbim şi de ataşamentul părinte - copil, cel ce îi face pe aceştia să se despartă cu greu unii de alţii, chiar şi pentru câteva ore.

A venit momentul să înscrieţi copiii la grădiniţă! Cum alegeţi locul potrivit?

Aşa cum menţionam anterior, părinţii îşi doresc pentru ai săi copii condiţii optime. Şi acest aspect este valabil şi atunci când vorbim despre gradinite. Aflăm în continuare câteva repere în funcţie de care părinţii aleg de obicei grădiniţa la care să înscrie copilul.

Distanţa faţă de locuinţă - este probabil principalul aspect care contează. O distanţă mai mică faţă de locuinţă îi va face pe părinţi să opteze pentru o anumită grădiniţă. De asemenea, mai există varianta ca grădiniţa să se afle în apropierea locului de muncă al unuia dintre părinţi.

Spaţiul propriu-zis - mulţi părinţi iau în considerare şi aspectul clădirii în care se află grădiniţa, interiorul şi organizarea acesteia per ansamblu. După cum ştim, mai toate grădiniţele sunt frumos colorate, astfel încât să îi atragă pe copii, însă părinţii se uită mai degrabă la curăţenie, la cât de uşor este accesul la toaletă şi multe altele.

Personalul - fiecare părinte doreşte să îşi lase copilul „pe mâini bune”, în grija unor cadre bine pregătite şi care au experienţa lucrului cu cei mici. Aşadar optează pentru o grădiniţă cu personal calificat în acest sens.

Recomandările - de foarte multe ori, în alegerile de zi cu zi, mergem pe recomandările primite de la cei apropiaţi. La fel se întâmplă şi în cazul grădiniţelor. Părinţii se interesează în cercurile de cunoştinţe despre grădiniţele frecventate de copiii acestora. În acest fel, descoperă atât experienţe pozitive, cât şi negative avute cu respectivul cadru didactic.

Acomodare - unii copii se acomodează cu spaţiul şi personalul grădiniţei la care sunt înscrişi, iar alţii nu. În cazul în care părinţii au de-a face cu cea de-a două situaţie, nu le ramâne decât să înscrie copiii la o altă grădiniţă.

Căutările sunt mai uşoare cu platforma kid.ro

Acum, părinţii ce locuiesc în municipiul Bucureşti şi în judeţul  Ilfov (şi nu numai) au la îndemână o platformă dedicată, în cadrul căreia pot găsi mult mai uşor grădiniţa potrivită pentru cel mic.

Accesând site-ul kid.ro, părinţii vor regăsi o listă a grădiniţelor de stat şi particulare, grupată pe zone. Tot aici regăsesc şi o listă pentru creşe, after school şi before school.

Părinţii au la dispoziţie un filtru de căutare, cu ajutorul căruia pot găsi exact grădiniţele ce se încadrează în preferinţele şi necesităţile lor şi a copiilor implicit. Astfel, pot stabili din start anumite aspecte în funcţie de care aleg grădiniţa potrivită.

Vorbim de un filtru cu opţiuni în funcţie de forma de învăţământ (grădiniţă de stat, particulară, after school, before school, creşă), în funcţie de judeţ - municipiul Bucureşti fiind o categorie aparte, de localitate/zonă, în funcţie de limbile străine ce se pot studia în cadrul grădiniţei (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză) şi de preţul pe care părinţii trebuie să îl achite lunar.

Cu ce vine inedit kid.ro?

În cadrul acestei platforme, părinţii au posibilitatea de a schimba impresii cu alţi părinţi şi pot lăsa review-uri la unităţile de învăţământ deja înscrise pe platformă. În acest fel, în momentul în care vor lua decizia finală în privinţa alegerii grădiniţei, se vor putea orienta după experienţele celorlalţi părinţi.

Mai multe detalii regăsesc cei interesaţi accesând site-ul kid.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.