În România există, în prezent, peste 40.000 de organizaţii neguvernamentale active, care prin determinarea şi pasiunea lor reuşesc să rezolve probleme sociale şi comunitare în faţa cărora chiar şi Statul este uneori neputincios, neştiutor sau neinteresat. ONG-urile mobilizează anual din donaţii şi sponsorizări sute de milioane de lei, iar pentru aceste rezultate este nevoie de o muncă deloc uşoară, de eforturi susţinute şi de fundraiseri bine pregătiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 8-11 mai, profesioniştii care fac fundraising în organizaţii neguvernamentale îşi dau întâlnire la Conferinţa Naţională de Fundraising, organizată la Bucureşti, de ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare). https://conferinta.arcromania.ro

În 2018, Conferinţa Naţională de Fundraising ajunge la a XV-a ediţie şi vrea să genereze o transformare profundă în modul de gândire al fundraiserilor din România. Vrem să inspirăm un nou mod de a ne raporta la profesia şi activitatea de fundraising.  Participanţii vor afla ce schimbări esenţiale trebuie să facă şi ce resurse sunt necesare pentru ca activităţile lor de fundraising să spargă barierele uzuale şi să atingă excelenţa. 

Evenimentul va debuta cu un Masterclass de două zile, susţinut de unul dintre cei mai reputaţi experţi internaţionali în fundraising, Alan Clayton, şi va continua cu încă două zile de ateliere de discuţii aplicate şi formări tehnice.

Alan Clayton va vorbi la Conferinţa Naţională de Fundraising de anul acesta despre Great Fundraising – cum o organizaţie îşi poate spori impactul şi veniturile în mod semnificativ, atrăgând şi cultivând relaţii puternice cu donatori care să rămână lângă organizaţie pentru foarte mult timp, crezând cu tărie în visul şi misiunea acesteia.

Alan Clayton este unul dintre cei mai importanţi consultanţi, coach, directori creativi şi vorbitori inspiraţionali din lumea ONG. Cu o experienţă de peste 25 de ani, Alan a lucrat cu peste 350 de clienţi non-profit din întreaga lume.

În cadrul atelierelor din zilele 3 si 4 ale Conferinţei Naţionale de Fundraising, printre temele de discutie se vor regăsi: great fundraising communications; campanii eficiente de SMS recurent; rolul brandului în fundraising; online fundraising; auditul şi strategia de fundraising; produse de fundraising; peer-to-peer fundraising; facilităţi fiscale în slujba binelui; fundraising pentru cauze civice. În abordarea acestor teme se va pune accent pe principii strâns legate de conceptul de Great Fundraising.

« Pentru toţi cei care fac fundraising în organizaţii neguvernamentale, Conferinţa Natională de Fundraising este o poartă de acces direct la cele mai relevante experienţe de atragere de fonduri din România şi din străinătate. Tema de anul acesta, Fundraising from Good to Great, este o temă actuală şi s-a născut din experienţa unor ţări cu fundraising dezvoltat, precum Anglia sau Australia. De la an la an, publicul Conferinţei a crescut impresionant, şi ne bucurăm că evenimentul nostru a devenit un loc unde se întâlnesc minţile curioase şi curajoase ale fundraiserilor. », a declarat Dana Pîrţoc, Director Executiv al ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare).

ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare – www.arcromania.ro) lucrează din 2002 pentru a încuraja filantropia ca mecanism de schimbare socială. Îi aducem împreună  pe cei care caută resurse pentru a-şi ajuta semenii, cu cei care doresc să ofere resurse pentru a transforma vieţi, construind mecanisme care să facă acest acest transfer de resurse mai simplu şi mai eficient.

Pe scurt, ARC înseamnă 13.641.524 USD mobilizaţi prin toate mecanismele puse la dispoziţie de organizaţie; sisteme noi de donaţie prin SMS şi Debit Direct introduse; România a doua ţară din Europa cu donaţie recurentă prin SMS; 717.000 de donatori individuali anuali; 79.000 de donatori care donează lunar (recurent); o comunitate de fundraiseri, donatori şi organizaţii, precum şi o mişcare de 16 fundaţii comunitare, consolidate prin 14 ani de evenimente dedicate: Gala Oameni pentru Oameni şi Conferinţa Naţională de Fundraising.

Pentru detalii privind programul Conferintei Nationale de Fundraising 2018  şi pentru înscrieri, vă invităm pe conferinta.arcromania.ro .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.