Retailerul de produse farmaceutice Farmaceutica REMEDIA SA a atins pragul de 100 de farmacii, după ce a achiziţionat, la sfârşitul anului trecut, un număr de 12 noi farmacii, alte 3 fiind preluate în primele luni din 2016, astfel încât lanţul de farmacii REMEDIA numără acum, la nivel naţional, 100 de unităţi de retail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin achiziţia de la sfârşitul anului 2015 lanţul de farmacii deţinut de omul de afaceri Valentin-Norbert TARUS, în calitate de acţionar majoritar Farmaceutica REMEDIA S.A., şi-a întărit puternic poziţia în Bucureşti, unde deţine acum 18 unităţi.

“Achiziţia a 15 farmacii într-un timp foarte scurt reprezintă o întărire a poziţiei în special în Bucureşti, după ce prezenţa noastră a fost deja consolidată în zona Deva, Hunedoara, Alba, Sibiu”, a spus Valentin-Norbert TARUS.

În total, lanţul de farmacii REMEDIA este prezent în 16 judeţe, având o poziţie puternică în special în Transilvania.

Farmaceutica REMEDIA S.A. şi Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL

Ca urmare a reglementărilor legii 95/2006, republicată în august 2015, care obligă societăţile comerciale implicate în distribuţia  de medicamente să separe activităţile de distribuţie angro de cele de retail a produselor farmaceutice, compania Farmaceutica REMEDIA SA a decis, în baza Hotărârii nr.58, adoptată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din 9 decembrie 2014, să păstreze activităţile de retail, prin operarea farmaciilor proprii şi transferarea liniei de business de distribuţie angro, împreună cu activităţile de logistică şi alte servicii auxiliare către o altă entitate juridică - Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate deţinută 100%.

Această separare a activităţilor nu a afectat drepturile acţionarilor REMEDIA SA şi relaţiile de colaborare cu partenerii.

“Am considerat separarea activităţilor ca pe o oportunitate de dezvoltare, într-un mediu concurenţial specializat şi strict reglementat”, a comentat preşedintele Consiliului de Administraţie şi fondatorul companiei, Valentin-Norbert TARUS.

19 ani de prezenţă pe Bursa de Valori Bucureşti

Farmaceutica REMEDIA marchează 19 ani de prezenţă la Bursa de Valori Bucureşti (www.bvb.ro – simbol RMAH) şi peste 20 de ani de activitate pe piaţa farma prin organizarea, în luna aprilie, a unui eveniment dedicat, “Să cunoaştem business-ul la el acasă”, aflat la a 3-a ediţie, care va reuni la sediul companiei investitori, reprezentanţi ai fondurilor de pensii şi de investiţii, ai societăţilor de brokeraj, reprezentanţi ai mass-media.

Farmaceutica REMEDIA are un portofoliu extins de medicamente şi produse farmaceutice, oferta farmaciilor cuprinzând aproximativ 5000 de produse.

 

Mai multe informaţii pe www.remedia.ro şi www.remediadl.ro sau la telefon 021 321 16 40.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.