La nivel global, economia suferă în momentul de faţă. Evident, la fel se întâmplă şi în România, precum şi în marea majoritate a Europei. Inflaţia atinge puncte record, în timp ce piaţa muncii este la pământ, mai ales pentru unele domenii de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, două dintre cele mai importante lucruri pentru poporul român devin imposibile de realizat - anume economisirea banilor şi implicit, punerea la punct a unei averi, pentru ei înşişi, pentru copii, pentru familie. Viitorul financiar al românilor este aşadar în pericol. Prin urmare, independenţa financiară capătă un nou înţeles pentru aceştia. Nu mai este un vis, ci o necesitate care trebuie îndeplinită cât mai curând cu putinţă - pentru un viitor cel puţin adecvat!

De ce este independenţa financiară atât de importantă?

Înainte de a acorda acestui concept mai mult timp şi atenţie decât necesar, trebuie să afli de ce este independenţa financiară atât de importantă. Răspunsul la această întrebare se află în definiţia conceptului în sine.

Mai exact, independenţa financiară implică posibilitatea de a te pensiona la orice vârstă. Să fii independent financiar înseamnă să deţii economii, avere sau surse de venit care nu te leagă de un loc de muncă sau care nu te fac dependent de anumite entităţi. Astfel, venitul care te ţine în viaţă este fie economisit anterior sau pasiv.

Dacă îndeplineşti cele menţionate, atunci poţi spune că ai atins independenţa financiară!

Cum poţi atinge independenţa financiară?

Evident, acesta nu este un lucru uşor de realizat. Nu îl poţi face peste noapte, chiar dacă industria antreprenorilor lasă de înţeles alte lucruri, după cum s-ar spune. Astfel, există o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în calcul de-a lungul călătoriei tale către independenţa financiară. Acestea sunt, după cum urmează:

 

●       Începe să economiseşti din timp - nu economisi doar atunci când poţi sau simţi nevoia, ci încearcă să pui câte ceva deoparte cât mai devreme cu putinţă.

●       Investeşte atent, rezonabil, corespunzător - investiţiile sunt unul dintre modurile care îţi poate aduce independenţă financiară, dar acestea trebuie făcute cu cap.

●       Redu sau elimină datoriile - este de la sine înţeles faptul că independenţa financiară înseamnă zero datorii.

●       Creeză un buget - dacă ai un buget săptămânal, lunar, chiar anual, îţi va fi foarte greu să nu atingi scopurile tale de independenţă financiară. Evident, scopul bugetului este de a te ajuta să economiseşti bani.

●       Urmăreşte-ţi toate cheltuielile - trebuie să ştii unde se duc banii tăi pentru a vedea dacă o parte din cheltuieli nu poate fi redirecţionată către economii.

●       Stabileşte scopuri financiare - este foarte util să ai scopuri financiare bine stabilite. Acestea te menţin în formă atunci când există şansa ca o serie de cheltuieli să te scoată din buget.

●       Pune la punct un plan solid - toate cele menţionate trebuie consolidate într-un plan solid de independenţă financiară!

Partea cea mai bună este că nu trebuie să faci aceste lucruri de unul singur!

Independenţa financiară este benefică pentru toată lumea!

Independenţa financiară te ajută atât pe tine, cât şi societatea, comunitatea şi statul. Să fii independent financiar nu înseamnă să nu plăteşti taxe, de exemplu. Totodată, să fii independent financiar implică existenţa unei averi sau unui venit pasiv semnificativ.

Astfel, poţi beneficia de ajutor în această călătorie de la:

●       Consultanţi financiari specializaţi care te pot ajuta să pui la punct un plan de economii.

●       Programe guvernamentale concepute special pentru cei doritori să atingă independenţa financiară.

●       Numeroase resurse online, disponibile în permanenţă şi la care poţi apela cu cea mai mare încredere!

Concluzie

Independenţa financiară este şi va fi un aspect important din viaţa românilor. Desigur, acesta este predominant în rândul celor care sunt cel mai departe de atingerea acestei independenţe - anume în rândul persoanelor care experimentează dificultăţi financiare.

Totuşi, nu este un lucru imposibil de realizat, indiferent de persoană. Nu uita de faptul că independenţa financiară este diferită - cu cât ai cheltuieli mai mari, cu atât va trebui să lucrezi mai mult pentru aceasta, printre altele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.