Un stil de viaţă echilibrat şi sănătos presupune armonizarea unor elemente principale: alimentaţie, sport şi odihnă. Fiecare element constituie o parte esenţială pentru buna funcţionare a organismului tău, iar sănătatea ta generală depinde de armonizarea lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre acestea, alimentaţia este elementul care poate influenţa organismul într-un timp mult mai scurt. Fie că este vorba de greutatea propriu-zisă a organismului sau de necesarul de nutrienţi pe care ar trebui să îl oferim zilnic corpului nostru, alimentaţia ne poate ajuta să obţinem un corp puternic şi sănătos la orice vârstă şi ne poate ajuta să ameliorăm chiar şi anumite simptome cauzate de diferite afecţiuni. Ce trebuie să ştii despre alimentaţia sănătoasă?

Alimentaţia sănătoasă şi principiile de bază

            Când vorbim despre condiţia fizică, multe persoane se gândesc la sala de fitness şi la sport. Cu siguranţă, activitatea fizică este crucială pentru un organism armonios, însă ce ignorăm, adesea, este faptul că fără o alimentaţie corectă, eforturile tale din sala de fitness ar putea fi mai puţin vizibile. Pentru a obţine un organism armonios atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic, planul alimentar este foarte important.

Consumă toate grupele de alimente

            Organismul uman este complex şi are nevoie zilnic de o multitudine de nutrienţi. Dacă vom evita anumite grupe de alimente şi nu vom completa necesarul, organismul poate dezvolta anumite carenţe, ceea ce va fi vizibil atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic. Dacă eşti o persoană activă vei avea nevoie de mai mulţi nutrienţi şi de mai multe resurse pentru organismul tău. În prezent, din cauza programului încărcat, multe persoane nu reuşesc să îşi hrănească organismul cu nutrienţii necesari. Din fericire, poţi consuma anumite suplimente (atunci când sunt recomandate de medic) şi produse bogate în nutrienţi. Gama Body Attack pe care o poţi găsi pe nutriland.ro este un exemplu excelent, deoarece cuprinde produse bogate în nutrienţi esenţiali pentru organism, mai ales dacă eşti o persoană activă din punct de vedere fizic. 

Există şase grupe de alimente esenţiale pentru organismul uman:

●       Grupa cerealelor şi produselor din cereale

●       Grupa fuctelor

●       Grupa legumelor

●       Grupa produselor din lapte şi a lactatelor

●       Grupa cărnurilor

●       Grupa uleiurilor şi grăsimilor naturale

Toate aceste grupe sunt esenţiale pentru organism, iar o masă normală trebuie să cuprindă cel puţin trei grupe din cele prezentate. Fiecare grupă aduce nutrienţi importanţi pentru organism, iar echilibrul te va ajuta să fii întotdeauna sănătos şi puternic. Respectarea unei alimentaţii echilibrate este cu atât mai importantă dacă eşti activ din punct de vedere fizic şi faci sport, deoarece organismul are nevoie de mai mulţi nutrienţi în acest caz. Atunci când necesarul nu poate fi acoperit de alimentaţie pot fi recomandate anumite suplimente, însă administrarea acestora se face numai împreună cu sfatul medicului.

            Alimentaţia este foarte importantă pentru organism, deoarece constituie întocmai „combustibilul” de care avem nevoie pentru a îndeplini toate sarcinile şi activităţile zilnice. De aceea, este esenţial să îi oferim toţi nutrienţii de care are nevoie, pentru a-i asigura o funcţionare optimă şi pentru a avea o sănătate de fier. Astfel, este necesar să faci un plan alimentar care va conţine toate grupele, cu atât mai mult dacă eşti foarte activ din punct de vedere fizic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.