Majoritatea oamenilor cred încă faptul că a fi vegan se rezumă doar la a avea o dietă alimentară pe bază de plante. Mulţi o consideră încă o variantă extremă şi consideră că nu poţi trăi fără carne. Trecând peste faptul că organismul tău îşi poate procura proteinele şi din plante, precum lintea sau năutul, veganismul nu înseamnă doar a mânca mai sănătos. Principiul de bază în această filosofie este să fii ceva mai prietenos cu întreaga planetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poate fi dificil, dacă eşti chiar la început, să menţii un echilibru în noul tău stil de viaţă, dar nu este imposibil. Hrana de origine animală pe care o consumi zilnic necesită multe resurse care obosesc planeta, pe când cea vegetală este mult mai uşor de obţinut. Pentru a proteja atât mediul înconjurător cât şi animalele, îţi vei da curând seama că veganismul nu este doar despre mâncare, ci e un întreg proces de adaptare la un stil de viaţă sustenabil.        

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care ţine cont un vegan adevărat:

Mâncarea

            Desigur, tipul de mâncare pe care o consumi are un rol esenţial. Găseşti foarte multe produse delicioase, pe bază de plante, precum sunt biscuiţii vegani de la Scufiţa-roşie.ro. La început, poate fi dificil să te alimentezi corect şi te vei simţi probabil fără energie în primele săptămâni. Asta se întâmplă pentru că nu ştii încă cum să-ţi iei aportul corect de proteine şi fibre, dar vei învăţa pe parcurs.

Reciclarea

            Ca să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, reciclarea este obligatorie. Practic, degeaba nu mănânci carne dacă foloseşti paie din plastic pe care le mai şi arunci unde îţi vine la îndemână. E importantă o sortare corectă a deşeurilor pentru a reduce cu adevărat nivelul poluării, în caz contrar ele ajung deja contaminate la depozite, iar reciclarea poate fi compromisă.

Îmbrăcămintea

            Dacă te surprinde ideea că îmbrăcămintea este un aspect important, gândeşte-te doar la faptul că a nu mânca produse de origine animală nu mai are un impact atât de mare asupra salvării animalelor dacă porţi în continuare pantofi de piele. În felul acesta respecţi cu adevărat ideea de veganism pentru că nu pui în pericol nici o vieţuitoare. Optează pentru piele ecologică sau blănuri artificiale. Aşa salvezi şi nişte bani, dar şi nişte vieţi.

Produse de îngrijire

            Până nu citeşti despre modul de producere al produselor de îngrijire corporală nu ştii că majoritatea sunt testate pe animale. Şi nu e vorba doar de maimuţe sau şoareci, ci şi de căţei sau alte animale dragi de companie. Din fericire, există multe alternative vegane care să nu pună în pericol necuvântătoarele. Alegerea îţi aparţine în totalitate.

            În concluzie, a fi vegan înseamnă mai mult decât a ţine o dietă. Din conştientizarea responsabilităţii, pe care o ai şi tu ca toţi ceilalţi, pentru mediul înconjurător, încerci să fii mai atent la ce fel de resurse consumi sau la tipul de exploatare la care sunt expuse animalele. Şi cum nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită, toată grija ta se va răsfrânge şi asupra propriului organism, dobândind o sănătate de nezdruncinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.