Pe măsură ce trec anii, chiar şi cele mai bine puse la punct locuinţe pot suferi degradări sau defecte care pot pune în pericol siguranţa şi funcţionalitatea. De aceea, este important să ştii cum poţi preveni incidentele neplăcute şi costisitoare, şi cum îţi poţi păstra casa în condiţii optime, cu ajutorul unor măsuri simple, dar esenţiale.Totuşi, cum te poţi asigura că locuinţa ta rămâne în cea mai bună stare posibilă?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă TOP 5 lucruri esenţiale pe care trebuie să le verifici în casă!

1. Instalaţia electrică

Primul şi cel mai important aspect de verificat este instalaţia electrică. Nu subestima niciodată importanţa acesteia, pentru că o instalaţie defectuoasă poate duce la incidente grave, inclusiv incendii. Verifică toate prizele şi asigură-te că nu există cabluri expuse sau deteriorate. Dacă observi un miros de ars sau dacă echipamentele electrice nu funcţionează cum ar trebui, este un semn că ar putea exista o problemă serioasă.

Este crucial să contactezi o echipă de specialişti pentru o verificare PRAM, precum cea de la Master Gaz, care se poate asigura că sistemul funcţionează în parametri normali. O astfel de verificare este realizată exclusiv de electricieni autorizaţi de ANRE şi este singura metodă prin care se pot depista nereguli legate de funcţionarea instalaţiilor electrice.

2. Instalaţia de apă

Instalaţia de apă este următoarea pe listă. Verifică toate robinetele, baia şi duşurile, precum şi aparatele care utilizează apă, pentru a te asigura că nu există scurgeri sau probleme de presiune. Scurgerile pot cauza nu doar pierderi de apă şi creşterea facturilor, dar şi probleme mai grave precum mucegaiul şi deteriorarea structurii casei. O inspecţie atentă te poate salva de probleme mai mari pe viitor!

3. Verifică centrala termică

Centrala termică este cea care îţi asigură confortul termic în casă, este esenţial să funcţioneze eficient şi sigur. Un lucru pe care îl poţi face este să verifici dacă termostatul funcţionează adecvat. De asemenea, este recomandat să apelezi la un tehnician specializat cel puţin o dată pe an pentru un control de rutină şi întreţinere, pentru a te asigura că totul funcţionează la parametri optimi şi că nu există riscuri de scurgeri de gaz sau emisii de monoxid de carbon.

4. Verifică ferestrele şi uşile

Nici ferestrele sau uşile nu ar trebui neglijate. Acestea pot fi surse de pierdere a căldurii şi pot permite intrarea umezelii sau a apei în casă. Verifică dacă etanşările sunt în stare bună şi dacă nu există fisuri sau deteriorări care pot permite scurgerile de aer sau apă. Orice garnituri deteriorate trebuie înlocuite pentru a menţine eficienţa energetică a casei şi pentru a evita problemele cauzate de infiltraţiile de apă.

5. Aparatura de uz casnic

Asigură-te că toate echipamentele de uz casnic funcţionează corect şi în siguranţă. De la maşina de spălat până la frigider şi aragaz, fiecare aparat are rolul său în gospodărie şi este important să fie în condiţii bune de funcţionare. Verifică dacă există scântei, zgomote neobişnuite sau alte probleme tehnice care ar putea indica o defecţiune. Nu ignora semnele de avertizare, deoarece acestea prevestesc problemele mai serioase.

Aşadar, fii proactiv şi fă aceste verificări regulat. O locuinţă bine întreţinută nu numai că îţi asigură un mediu sigur şi confortabil, dar te poate ajuta să eviţi cheltuielile neaşteptate pe termen lung. Siguranţa şi funcţionalitatea casei sunt în mâinile tale - nu le neglija!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.