Să vorbim despre depresie, una din cele mai comune afecţiuni în zilele noastre. Cu o oarecare anxietate se confruntă, la un moment dat, oricine. Netratată, nevalidată şi fără măsuri luate se poate ajunge şi la depresie. Afectează pe oricine şi se manifestă duplicitar, în sensul în care persoana în cauză nu neapărat dă semne că nu se simte bine din punct de vedere emoţional şi psihic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre depresie este posibil să fi auzit. Este caracterizată prin tristeţe, pierderea interesului pentru activităţile zilnice, sentimente de vină şi neputinţă, dificultăţi în a lua decizii şi probleme de somn sau alimentaţie. Poate afecta calitatea vieţii. Cum o tratăm? La psiholog, fără doar şi poate. Acum însă există şi acces mai facil ca oricând la şedinţe de psihoterapie online. Se întâmplă Solution Talk şi iată despre ce este vorba!

Nevoia de psihoterapie

Un psiholog poate ajuta la identificarea cauzelor profunde ale depresiei şi nu numai ale acesteia. Îţi poate oferi sprijin moral pentru a o face faţă şi pentru a o trata. Poate ajuta la elaborarea unui plan de tratament personalizat care să ia în considerare nevoile şi circumstanţele unice ale fiecărei persoane.

Psihoterapia poate fi eficientă în tratarea depresiei, fie prin terapia cognitiv-comportamentală, care se concentrează pe schimbarea gândirii negative şi comportamentului, fie prin terapia psihanalitică, care se concentrează pe explorarea traumelor şi a emoţiilor nerezolvate din trecut.

În plus, psihologii pot oferi consiliere şi susţinere emoţională, care poate fi esenţială în procesul de vindecare. Ei pot ajuta la gestionarea stresului şi la dezvoltarea unui sistem de suport social sănătos şi pozitiv.

Pe când versiunea online a psihoterapiei este la fel de utilă

Psihoterapia online este o metodă modernă şi eficientă de a obţine ajutorul de care ai nevoie pentru a-ţi rezolva problemele de sănătate mintală. Aceasta poate fi accesată de oriunde şi oricând, facilitând astfel accesul la servicii de calitate pentru cei care au nevoie.

Psihoterapia online poate fi efectuată prin intermediul video sau chat-ului şi poate fi realizată de către un psiholog sau psihoterapeut calificat şi licenţiat. Sesiunile sunt planificate în prealabil şi se desfăşoară într-un mediu sigur şi confidenţial.

Unul dintre avantajele principale ale psihoterapiei online este flexibilitatea. Unii pot fi reticenţi să meargă la un cabinet şi să discute problemele lor în faţa unui străin. Psihoterapia online poate fi accesată din confortul propriei case sau de oriunde, oferind posibilitatea de a discuta problemele cu un terapeut, fără a fi nevoie să părăsească locuinţa sau locaţia sa.

Psihoterapia online poate fi utilizată pentru a trata o varietate de probleme, cum ar fi depresia, anxietatea, problemele de relaţie, problemele de somn, problemele de alimentaţie şi multe altele. Terapeuţii online pot oferi consiliere, terapie cognitiv-comportamentală, terapie psihanalitică şi alte forme de terapie pentru a ajuta pacienţii să-şi rezolve problemele şi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate mintală. Despre toate acestea descoperim detalii şi în cadrul platformei Solutiontalk.ro.

3 motive să alegi Solution Talk

●      Este calea rapidă - un motiv pentru a amâna şedinţele de terapie este fie lipsa de timp, fie accesul îngreunat la programări. Aici nu mai este cazul.

●      Cu acces oricând - pot fi urmate şedinţele de terapie din confortul casei, din casa de vacanţă, de oriunde, atât timp cât există o conexiune bună la internet.

●      Alege cu cine să se desfăşoare şedinţele, mai mulţi psihologi disponibili în acelaşi loc. În cadrul platformei Solution Talk sunt servicii diversificate, de la şedinţele de psihoterapie, individuală sau de familie, până la  consult psihiatric. Tu alegi aceste chestiuni.

Descoperă mai multe din pagina menţionată şi nu întârzia să iei măsurile necesare pentru ca ţie să îţi fie bine de acum înainte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.