PSD are o constantă: dezastru în ceea ce priveşte gestionarea finanţelor şi a bugetelor atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. La Galaţi, în prima jumătate a anului, s-a încasat cu aproape 20% mai puţin decât prognoza. La început, se preconizaseră venituri de 285,8 milioane de lei şi s-au realizat doar 233,4 milioane de lei. Vorbim de un minus fabulos de peste 52 de milioane de lei (aproximativ 11,3 milioane de euro).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai toate capitolele bugetare suferă de incapacitatea Primăriei de a obţine banii pe care primarul şi Consiliul Local dominat de PSD i-au previzionat în bugetul votat. Astfel, s-au prevăzut încasări de 129,2 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit. Veniturile, pentru acest capitol, sunt însă doar de 75,6 milioane de lei. Impozitul din taxa pe clădiri pentru persoane fizice – s-au prognozat încasări de 22,6 milioane de lei. S-au încasat 12 milioane. Situaţia impozitulului pe clădiri pentru persoane juridice e aproape identică – s-au prognozat încasări de 45,9 şi s-au încasat 23,4 milioane de lei. (a se vedea documentul ataşat pentru toate capitolele bugetare)

Toate aceste cifre conduc la ideea că Primăria Galaţi este aproape de faliment. Practic, sunt toate şansele ca, din această toamnă, să nu se mai poată plăti facturile emise de diverşii furnizori de bunuri şi servicii. Cu salariile nu este problemă, pentru că primarul PSD Ionuţ Pucheanu a alocat, luna trecută, 10,5 milioane de lei în plus pentru plata veniturilor angajaţilor din Primărie. A făcut rectificarea înainte de a prezenta execuţia bugetară, tocmai pentru ca membrii Consiliului Local să-i aprobe în orb sumele necesare pentru salarii”, a afirmat vicepreşedintele PMP Cătălin Cristache.

În condiţiile în care veniturile sunt mult sub ce se dorea, în loc să taie de la capitolul cheltuieli administrative, primarul Pucheanu a preferat să reducă dramatic bugetul de investiţii.

Din cele 33,4 milioane de lei prevăzute penrtu investiţii (o sumă altfel infimă pentru necesarul unui oraş ca Galaţi), Pucheanu a cheltuit doar 15,1 milioane de lei.

Galaţiul, condus de 30 de ani de PSD, este condamnat la subdezvoltare şi sărăcie. Este o strategie veche a lor de a-i menţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le cumpăra, apoi, la alegeri votul”, a declarat Cristache.

Pentru a se vedea dovada despotismului de care dă dovadă primarul PSD din Galaţi, la aceeaşi şedinţă în care se propune aprobarea execuţiei bugetare, Ionuţ Pucheanu doreşte să se finanţeze şi o investiţie culturală. Vrea să aloce 42.000 de euro din banii gălăţenilor pentru relocarea unei aşa-zise statui care stă abandonată de 30 de ani pe faleza Dunării. Asta în condiţiile în care localnicii au cerut de mai multe ori ca respectivul monument să fie îndepărtat de acolo pe motiv că este un morman de fiare vechi. (a se vedea fotografiile ataşate şi devizul propus de primar).

Investiţia în relocarea monumentului este extrem de dubioasă pentru că suma prevăzută este maximul admis de lege pentru a nu se face licitaţie publică, ci pentru a se putea semna un contract de încredinţare directă cu firma care aparţine tatălui celui mai bun prieten al primarului.

Preşedinte PMP Galaţi

Deputat Cătalin Cristache

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.