Am adresat o interpelare parlamentară ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Adrian Câciu, solicitându-i intervenţia în rezolvarea problemelor întâmpinate de beneficiarii furnizorilor de servicii de formare pentru cadrele didactice. Practic, sunt anumite deficienţe la încasarea taxelor de curs ale cadrelor didactice, prin intermediul cardului „Prima de carieră didactică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concret, asociaţiile din ţară întâmpină mari probleme legate de înscrierea pe lista de comercianţi pentru a putea încasa taxele de curs ale cadrelor didactice care vor sa achite serviciile de formare cu cardul „Prima de carieră didactică”, emis de Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Astfel, pentru a primit contravaloarea taxelor de la profesori, prin intermediul acestor carduri, asociaţiile furnizoare de cursuri pentru cadrele didactice trebuie înscrise pe lista comercianţilor pluxee.

Întrebarea solicitanţilor care se adresează conducerii MIFE, prin intermediul meu, în numele cărora semnează doamna Cătălina Dan, preşedintele Asociaţiei „PROEURO CONS”, este cum se înscriu şi unde trimit cererile, în condiţiile în care, în spaţiul public, Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a anunţat o simplă adresa de e-mail, respectiv comerciant.ro@pluxeegroup.com, unde profesorii pot trimite propunerile de comercianţi/furnizori.

În consecinţă, i-am cerut ministrului Câciu să răspundă la ce adresa de e-mail se pot trimite solicitările din partea furnizorilor de servicii de formare pentru cariera didactică, decontate prin cardul de primă didactică, conform OUG nr. 58/2023, precum şi dacă există şi o altă posibilitate de înscriere în acest program.

Îmi exprim încrederea că reprezentanţii MIFE vor rezolva deficienţele semnalate, astfel încât atât asociaţiile furnizoare de servicii de carieră, cât şi cadrele didactice beneficiare, să fie în legalitate din punctul de vedere al utilizării cardului „Prima de carieră didactică”.

Deputat PNL Bacău,

Elena HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.