Anumite bauturi alcoolice nu tin cont de moda – indiferent de trendurile de moment, ele raman actuale, pastrandu-si pozitia in topul preferintelor consumatorilor. Iar in universul fascinant al bauturilor fine, exista o bijuterie efervescenta care a cucerit inimile tuturor celor care doresc sa celebreze momentele speciale cu stralucire si rafinament: este vorba despre sampanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul secolelor, acest spumant pretios a devenit sinonim cu luxul, fericirea si sarbatoarea. Originea sa se pierde in timp, dar gustul inconfundabil si magia sa efervescenta continua sa fascineze si sa incante in egala masura.

In cele ce urmeaza, vei afla mai multe despre caracteristicile spumantului de origine franceza, de la productie la aromele sale subtile, si la maniera prin care a devenit o prezenta indispensabila in momentele memorabile ale vietii. Indiferent de ocazie, spumantul este mereu gata sa aduca o nota de stralucire si o explozie de bucurie!

O simfonie intr-un pahar – iata cateva detalii interesante despre sampanie!

Pentru a aprecia cu adevarat cel mai popular spumant din intreaga lume, este important sa cunosti cateva detalii despre acesta. Din acest motiv, in continuare, vei descoperi atat cele mai comune intrebari referitoare la bautura fina, cat si raspunsurile la acestea!

- Cand si unde a aparut?

Bautura aceasta are o istorie indelungata, insa originea sa este incerta. Exista o multime de legende si mituri despre aparitia sa si se crede ca primii pasi catre productia moderna de sampanie de calitate au fost facuti in regiunea Champagne din Franta, in secolul al XVII-lea.

Calugarii benedictini din abatia Hautvillers au fost printre primii care au experimentat cu vinurile locale pentru a crea un elixir efervescent. Insa, dezvoltarea spumantului ca bautura de lux a avut loc mai tarziu, odata cu perfectionarea metodei de fermentatie in sticla de catre un calugar si maestru vinificator numit Dom Pérignon. Acest proces ingenios a captivat aristocratia franceza si a dus la consumul bauturii in curtile regale si la evenimentele prestigioase din intreaga Europa.

- Cum este produsa bautura?

In prima faza, sampania este produsa ca orice alt vin linistit: prin fermentarea soiurilor in cisterne, ori alte recipiente conventionale, numite adesea cuvee. Dupa cupajare, vinul este tras in sticle cu adaos de zahar si drojdie pentru a porni cea de-a doua fermentare. Procesul dublu de fermentare genereaza bulele caracteristice. Dupa fermentare,  sampania este tinuta in pivnite sau caverne pentru a fi invechita, iar intervalele difera in functie de producator.

- Cum se bea corect?

De cele mai multe ori, vinurile spumante se servesc in pahare speciale, numit flaut, cu forma de trompeta pentru a pastra bulele si a elibera aromele. Este important sa se raceasca la temperatura potrivita, in jur de  6 - 9 grade Celsius.

Se toarna in pahar cu grija, pentru a nu pierde din bule. Pentru un aspect elegant, se tine de piciorul paharului, iar in momentul savurarii se gusta inghitituri mici pentru a aprecia deplin aromele si efervescenta din pahar.

De retinut si faptul ca spumantul poate fi savurat pe cont propriu ori poate fi utilizat pentru a prepara diferite cocktailuri, care de care mai delicioase si mai racoritoare!

- Care sunt cele mai populare sortimente?

Exista diferite sortimente de sampanie, aspect care iti permite sa experimentezi o gama variata de arome si gusturi. De exemplu, daca vrei sa incerci un vin spumant cu un caracter bogat si corpolent, incearca Blanc de Blancs, obtinut din soiuri de struguri Chardonnay.

Desigur, cel mai popular sortiment este cel brut, insa anumite persoane apreciaza varianta Extra Dry sau Rose. Gasesti toate aceste produse si multe altele in colectia magazinului BeiCeVrei,  furnizorul tau de incredere pentru bauturi de inalta calitate!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.