Fiecare locuinţă construită reprezintă o provocare pentru dezvoltatori. Pornind de la întocmirea corectă a proiectului şi până la alegerea finisajelor, fiecare etapă presupune încercări dintre cele mai dificile. Un element foarte important pentru orice casă este reprezentat de acoperiş. Acesta este atât de important deoarece el are rolul de a proteja casa de apă, zăpadă, precum şi de acţiunea razelor fierbinţi ale soarelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eficienţa unui anumit tip de acoperiş este dată de modul în care acesta reuşeşte să fie eficient pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. O variantă foarte eficientă, cu o deosebită tradiţie în domeniu, este reprezentată de acoperişul fălţuit. În acest articol urmează a fi prezentate beneficiile care transformă un acoperiş fălţuit într-o soluţie foarte bună pentru orice casă.

De ce este recomandat un acoperiş fălţuit?

Indiferent de mediul în care este construită o casă, aceasta trebuie să asigure locatarilor săi un nivel optim de confort. Există şi situaţii nefavorabile pentru constructori. Este vorba despre cazurile în care este necesară ridicarea unor locuinţe în medii dificile. În aceste condiţii, pentru a putea obţine case de o calitate superioară, materialele versatile sunt cât se poate de necesare.

Un acoperiş fălţuit de la Lindab are versatilitatea ca principal atu. Graţie tehnicii falţului dublu şi a fixării prin intermediul clipsurilor, acoperişul fălţuit se poate adapta inclusiv celor mai corozive medii. Tabla pentru acoperişuri fălţuite este extrem de flexibilă şi maleabiălă. Ea poate fi utilizată atât pentru obţinerea de acoperişuri inovatoare, cu design complex, cât şi pentru variantele care se încadrează în tiparele clasice.

Un alt beneficiu foarte important pe care îl oferă acoperişurile fălţuite constă în costul foarte redus de întreţinere. Aspectul tablei este unul elegant, plăcut şi care nu se degradează în timp. El poate fi utilizat, fără a fi necesare lucrări de întreţinere, pentru ani buni. Iar odată ce apar eventualele probleme, lucrările de reparaţii sunt simple şi accesibile, din punct de vedere financiar.

Acoperişul fălţuit reprezintă, de asemenea, şi o soluţie arhitecturală excelentă. Aspectul său clasic şi elegant se păstrează la modă de foarte multă vreme şi nu există semnale care să indice faptul că ar urma să iasă prea curând din tendinţe. Tot din punct de vedere estetic, trebuie punctat faptul că acoperişul fălţuit reprezintă o variantă foarte uşor de personalizat.

Tabla fălţuită este adaptabilă oricărei forme de acoperiş şi se poate adapta atât variantelor moderne, cât şi celor clasice de clădire. De asemenea, ea poate îmbrăca diferite culori, care se păstrează foarte bine în timp. Cele mai bune variante de tablă fălţuită sunt protejate anticoroziv. Acest lucru este posibil graţie utilizării straturilor succesive de primer, pasivizare şi vopsea HBP (High Build Poliester) peste oţelul zincat.

Mecanismele de protecţie de care beneficiază cea mai bună tablă fălţuită care poate fi utilizată pentru construirea unui acoperiş sunt esenţiale. Ele protejează atât integritatea tablei şi îi conferă rezistenţă în timp, cât şi aspectul acoperişului. Acesta îşi păstrează culoarea, care se menţine puternică în faţa razelor UV, a umezelii şi a altor factori nocivi de mediu.

Atât pentru dezvoltatori, cât şi pentru persoanele care vor să îşi construiască în mod independent o casă sau să îşi renoveze locuinţa deja existentă, acoperişul fălţuit este o soluţie bună. Calitatea, durabilitatea şi aspectul elegant sunt argumentele principale pentru care această variantă este una bună pentru orice casă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.