Anii ’80-’90 sunt cei care şi-au pus în mare măsură amprenta pe copilăria adulţilor de astăzi, care culmea, au şi schimbat prefixul. Jurnalul cu amintiri, caleidoscopul, casetele audio şi vinilurile erau la modă în acea perioadă şi iată că multe dintre amintirile de atunci au căpătat o nouă formă în contextul actual. Ce a revenit la modă acum şi ce se caută poţi afla în rândurile ce urmează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care sunt astăzi tendinţele în materie de lucruri vintage şi ce colecţii poţi descoperi?

  • Vinilurile, din nou la modă

Îţi aduci aminte de perioada în care ai tăi ascultau muzică pe vinil? Bubuia rockul în casă? Sau erai deja în epoca pop-dance a anilor ’80? Oricare ar fi varianta, trebuie să ştii că, de câţiva ani, muzica pe vinil este din nou pe val.

Colecţionarii de astfel de produse pot face o avere dacă au de gând să îşi vândă piesele lor de aur. Pe de altă parte, trupele actuale nu concep scoaterea unui album fără ca vinilul să nu fie pe listă. Iar magazinele de profil sunt chiar generoase în oferte, aşa că, dacă ai acasă un pick-up funcţional, poţi asculta muzică la adevărata ei calitate, pe vinil, şi te poţi bucura de beneficiile pe care muzica le aduce chiar şi pentru sănătate!

  • Îţi mai aduci aminte de Walkmanul tău?

Cât de repede se terminau bateriile când ascultai muzică la Walkman şi cum se stricau căştile după doar câteva utilizări… ce vremuri! Însă ce bine că există tehnologia de astăzi care a îmbunătăţit sistemele de ascultare a muzicii, printre care şi Walkmanul.

Chiar dacă sunt multe alte device-uri moderne de ascultat muzică, un nostalgic va întoarce întotdeauna capul după un Walkman care să îi amintească de vremurile când derula caseta cu ajutorul unui creion pentru a reasculta piesa care îi plăcea mai mult.

  • Colecţionarii de brichete

Pe lângă colecţionarii de casete, viniluri, reviste şi accesorii de îmbrăcăminte mai erau şi cei cărora le plăcea să se laude cu cutia lor de brichete de peste tot adunate. Când dădeai de o colecţie de brichete Zippo originale, parcă îţi venea să le cumperi pe toate. Încă mai există astfel de colecţionari, nostalgici sau mai puţin nostalgici, care caută în magazinele de specialitate asemenea obiecte şi care culmea, chiar îşi pot completa cutia cu amintiri.

  • Ceainicele de porţelan

Atunci când părinţii scoteau un set de ceainice pe masă, sigur era sărbătoare sau venea cineva în vizită. Era o bucurie să priveşti micuţele obiecte cum strălucesc în lumina caldă a sufrageriei, în timp ce discuţiile de adulţi îţi treceau pe la urechi, într-un zumzet plăcut din copilărie. Să ştii că astfel de obiecte încă se mai găsesc pe piaţa de profil, intacte şi la preţuri destul de accesibile. Şi ceea ce este interesant este faptul că şi marii producători au fost pe fază cu trendul şi s-au gândit să fabrice asemenea seturi deosebite de porţelan.

  • Peştişorul de pe televizor

Oare exista cămin in anii '80-'90 fără peştişorul străveziu bine plasat pe televizor? Pe cât de mic era, pe atât de impunător părea, privind în casă de la înălţime şi parcă înţelegând tot ce se petrece cu fiecare în parte. Uneori era senzaţia că peştişorul cunoaşte toate problemele, citea toate lacrimile şi gândurile, fără să zică măcar un cuvânt.

În zilele de astăzi, acest obiect misterios şi extrem de legat de copilăria adulţilor de 40 şi un pic de ani este din nou la modă şi se regăseşte în magazinele cu vânzare de obiecte vintage în diverse forme şi culori. De ce să cumperi şi tu unul, te întrebi? Pentru simplu fapt că îţi ştie povestea şi că poate oricând să devină nostalgic şi să împărtăşească aceleaşi sentimente cu tine.

Aşadar, acum că ai pătruns uşor în nostalgia anilor de demult, cu copilăria frumoasă şi lipsită de griji, nu îţi mai rămâne decât să scoţi cutia ta de amintiri şi să vezi ce lucruri mai poţi folosi din ele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.