Cu toţii avem momente în care stresul şi oboseala ne acaparează, însă trebuie sa fim cat se poate de activi şi organizaţi pentru a depăşi acele perioade sufocante. Poate este vorba de o perioada aglomerată la locul de muncă sau de sesiunea de examene în cazul studenţilor, sau chiar de ambele în acelaşi timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La toate acestea se adaugă treburile casei şi timpul alocat pentru activităţile personale, precum mersul la sala de fitness sau cititul. În unele cazuri, singura modalitate prin care putem finaliza ceea ce este cu adevărat necesar este sa renunţăm la activităţile pentru noi.

Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta sa treci cu bine peste o perioada încărcată!

Odihna

Spre exemplu, zilele dinaintea unui examen te pot stresa atât de mult încât alegi sa dormi mai puţin pentru a avea mai mult timp alocat învăţatului. Nopţile albe nu te vor ajuta in cazul acesta, aşa cum nici patru sau cinci ore de somn nu sunt suficiente pentru a da randament. Adesea, tinerii renunţă la orele de somn din prima parte a nopţii, punându-se la culcare foarte târziu si alegând sa se trezească după câteva ore. Pentru mulţi trezitul de dimineaţă nu este o varianta de luat în calcul, deşi este cea mai buna opţiune. În urma unor studii s-a afirmat ca cel mai bun moment în care te poţi odihni ca la carte este începând cu orele 23:00. Odată pierdute acele ore, este de înţeles de ce a doua zi te simţi obosit. Deşi pentru câteva zile îţi va fi pe sub mână, alege să-ţi setezi o anumită ora la care sa te trezeşti zilnic, dar si o oră la care sa te pui la somn, mai devreme de orele 23:00. De asemenea, tine cont de numărul de ore dormite, căci este, pe departe, cel mai important aspect.

Organizare eficientă

Lipsa organizării poate fi unul dintre factorii pentru care sacrificăm orele de somn. Fără sa ne planificăm task-urile zilnic, vom irosi mult timp pe parcursul zilei sau vom aglomera o anumită perioadă, creând astfel un dezechilibru între efort şi timp. A fi eficient nu înseamnă să-ţi începi ziua extrem de devreme şi să lucrezi continuu, fără sa iei pauze atunci cand simţi nevoia. Corpul ne impune anumite limite pe care trebuie sa le înţelegem şi să le respectăm. Pentru a funcţiona la intensitate maximă, trebuie să ne alocăm timp pentru repaus şi să ne fixăm cele mai solicitante activităţi la începutul zilei, cât încă avem energie.

Alimentaţia poate ajuta

Pe lângă un somn odihnitor şi un program bine organizat, un bust de energie nu va face decât bine. Există alimente care te pot ajuta în aceste perioade, contribuind la concentrare si la nivelul de energie pe parcursul zilei. Dacă până cum consumai cafea doar pentru a te trezi in dimineţile mai puţin voioase, afla ca ajuta si la memorat. Alături de cafea, introdu in alimentaţia ta legume si fructe, întrucât sunt bogate în antioxidanţi, de unde rezultă că îţi oferă un boost de energie. Fulgii de ovăz, nucile, bananele, coacăzele, portocalele şi nu numai te pot ajuta să-ţi menţii puterile pe parcursul zilei. Hidratarea este un alt aspect important de care ar trebui sa ţinem cont întotdeauna, dar mai ales în momentele în care trebuie să ne concentrăm. Dacă ştii că urmează o astfel de perioadă aglomerată în viitorul apropiat, aprovizionează-te din timp de pe Auchan.ro cu tot ceea ce ai nevoie pentru a-ţi susţine organismul şi a-i oferi toţi nutrienţii de care are nevoie.

Prin urmare, o bună organizare, o alimentaţie sănătoasă si nu in ultimul rând odihna te duc in punctul in care ţi-ai dorit fără a te extenua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.