Pasionaţii de narghilea îşi doresc sesiuni de fumat relaxante, plăcute şi cu gust proaspăt. Tutunul este responsabil în cea mai mare măsură pentru gustul bun şi proaspăt, aşa că este necesar să vă asiguraţi că folosiţi întotdeauna tutun umed şi de bună calitate. Totodată, nu exageraţi cu cantitatea de tutun pe care o utilizaţi. Puteţi folosi un bol vortex pentru a evita ca lichidul de tutun să intre în sticlă. Bolul ajută, de asemenea, la menţinerea gustului proaspăt pe o perioadă mai lungă de timp. Lăsaţi un spaţiu între folie şi tutun pentru a menţine orificiile curate de pe vortexul central al vasului de narghilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată şi alte modalităţi prin care puteţi obţine o narghilea cu o aromă grozavă:

Controlaţi căldura

Gestionarea căldurii ajută tutunul să ardă uniform în loc să ardă necontrolat. Prin urmare, este întotdeauna important să găsiţi echilibrul potrivit între numărul de straturi de staniol şi cantitatea de cărbune. Puteţi aplica, de exemplu, nouă straturi de staniol şi o bucată de cărbune natural de dimensiuni mici sau cărbuni rapizi. De aici puteţi lua cărbuni pentru narghilea instant sau din coajă de cocos. Narghileaua tradiţională necesită mai puţine straturi, asta însemnând unul până la patru. Puteţi cumpăra un sistem separat de gestionare a căldurii pentru o narghilea tradiţională, care va contribui la un gust bun. Un sistem de gestionare a căldurii va îmbunătăţi calitatea experienţei de a fuma narghilea, dar nu poate fi prea eficient dacă echilibrul dintre staniol şi cărbune este inadecvat. Dacă utilizaţi un sistem de gestionare a căldurii, atunci echilibrul dintre folie de staniol şi cantitatea de cărbune se modifică. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, deplasaţi cărbunele la fiecare 5-7 minute, astfel încât tutunul să nu se ardă. De asemenea, pentru a regla mai eficient căldura, spargeţi cărbunele în bucăţi. Fiecare tip de tutun are o temperatură diferită de coacere, aşa că atunci când folosiţi o narghilea nouă, tutun sau cărbune, efectuaţi câteva teste pentru a găsi echilibrul perfect.

Utilizaţi un vas vortex

Cel mai recomandat tip de bol este cel de tip vortex. Spre deosebire de un vas obişnuit, un bol vortex prezintă în interior un con special care păstrează lichidele din tutun în interiorul bolului, astfel încât narghileaua să aibă un gust proaspăt. De asemenea, bolul vortex este prevăzut cu orificii în interiorul conului, nu în partea de jos.

Optaţi pentru un furtun congelabil

Dacă doriţi să fiţi surprins de o aromă proaspătă şi intensă, atunci investiţi într-un furtun congelabil. Este un furtun la fel ca oricare alt tip de furtun, doar că este lavabil şi îi puteţi ataşa extensii congelabile care asigură un fum rece şi proaspăt pentru o experienţă de narghilea cât mai plăcută. De obicei, capătul furtunului congelabil rămâne rece timp de o oră sau chiar mai mult, asigurând astfel un fum proaspăt. Un astfel de furtun este universal şi se poate folosi cu orice tip de narghilea.

După fiecare sesiune de fumat şi chiar între sesiuni, curăţaţi narghileaua în întregime, inclusiv vasul, tulpina şi sticla. Dacă nu veţi curăţa narghileaua, tutunul ars şi fumul se vor depune şi vor determina ca narghileaua să aibă un gust neplăcut. Spălaţi şi furtunul şi lăsaţi apa să curgă în furtun timp de câteva secunde, după care îl puteţi pune la uscat într-o zonă aerisită. Nu împachetaţi furtunul după spălare, deoarece apa nu se va scurge şi se va forma un miros neplăcut. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.