Perioada pandemiei ne-a obişnuit cu purtatul pijamalelor la locul de muncă, iar acum că revenim la birou, alegerea hainelor potrivite se poate dovedi o adevărată provocare. Şi tu ai dificultăţi în a alege ţinute office, dar totuşi confortabile?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uite 4 idei de ţinute pe care le poţi purta la birou!

1. Rochie office

Începem cu cea mai la îndemână alegere, şi anume rochia de tip office. Poţi avea o colecţie de astfel de rochii în mai multe culori care ţi se potrivesc, şi o poţi combina chiar cu o cămaşă deasupra sau sub rochie, depinzând de efectul pe care doreşti să îl obţii. De asemenea, folosirea ceasurilor şi a bijuteriilor rafinate poate eleva ţinuta dacă preferi un stil mai elegant. Aceasta poate fi accesorizată cu o pereche de stiletto sau, pentru cele ce doresc ceva mai comod, cu o pereche de balerini sau loafers. Iată un exemplu de ţinută simplă şi de efect:

Aceasta este o ţinută lejeră, dar elegantă, rochia având lungimea potrivită şi transmiţând un aer profesional.

2. Bluză/Cămaşă + fustă

Deşi pare o combinaţie uşor de făcut, aceasta poate fi reuşită în funcţie de câţiva factori.

●         Ambele piese trebuie să fie elegante, clasice, să nu fie ţipătoare sau din materiale prea elastice.

●          Ambele piese trebuie alese în funcţie de forma corpului. Spre exemplu, o femeie cu corpul de tip pară ar arăta mai bine într-o fusta cu talie înaltă, pe când o siluetă minionă ar fi evidenţiată într-o fustă de tip cloche.

●        Ţinuta trebuie accesorizată corespunzător. Astfel, cel mai indicat ar fi purtarea unei genţi în pofida unui ghiozdan, iar încălţămintea poate fi aceeaşi ca la prima variantă: stiletto/balerini/loafers.

3. Bluză/Cămaşă + pantaloni

O ţinută compusă din aceste două piese poate salva orice femeie într-o zi la birou. Fie că este vorba de o cămaşă oversized sau cambrată, aceasta poate fi combinată cu o pereche de pantaloni clasici de femei pentru un look elegant, dar confortabil.

Cei de la Lafemme.ro au o selecţie de astfel de pantaloni, din diferite materiale şi destinaţi siluetelor de toate tipurile.

Depinzând de nivelul de profesionalism pe care vreţi să îl exprimaţi, puteţi combina piesele chiar şi cu o pereche de teneşi clasici sau una de bocanci.

4. Costum

O ultimă idee este reprezentată de celebrul costum office. O astfel de ţinută se potriveşte unei  personalităţi puternice, cuiva într-o funcţie de conducere sau de autoritate. Costumul impune o anumită forţă şi prestanţă dacă este ales corect. Lungimea pantalonului trebuie să fie până sub gleznă, iar sacoul să vină perfect în zona umerilor. Un exemplu ideal este cel de mai jos :

Nu numai că dimenisiunile costumului sunt alese perfect, dar şi culoarea acestuia se potriveşte persoanei care îl poartă, evidenţiindu-i trăsăturile.

Mersul la birou are avantajele şi dezavantajele sale, însă alegerea hainelor potrivite nu ar trebui să devină un chin pentru nicio femeie. Ideile de mai sus te pot inspira pentru a crea ţinute cu ceea ce ai în dulap, iar această experinţă poate deveni chiar una plăcută, mai ales dacă te simţi confortabil în ceea ce porţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.