Dacă ai puţin timp liber, dar vrei să mănânci sănătos, există o mulţime de opţiuni. Poţi începe prin a căuta reţete rapide şi uşoare online sau în cărţi de bucate. O altă opţiune este să faci modificări simple în mesele pe care le consumi deja. De exemplu, poţi schimba ingredientele bogate în grăsimi cu alternative mai sănătoase cum ar fi carnea de porc cu cea de pui sau de peşte, lactatele grase cu cele degresate etc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, poţi profita de metodele de gătit care economisesc timp, cum ar fi gătirea în lot sau gătitul în avans. Şi, dacă ai o oală de gătit lentă sau la oală instant, poţi face cu uşurinţă mese sănătoase, cu puţin efort. O altă soluţie este să apelezi la serviciile de livrare mâncare gătită, indiferent dacă eşti acasă, la serviciu sau în deplasare.

Mâncatul sănătos nu trebuie să consume timp sau dificil. Cu puţină planificare şi efort, poţi integra cu uşurinţă alimentaţia sănătoasă în programul tău încărcat.

De ce să mânaci sănătos?

Chiar dacă ai cele mai bune intenţii şi ştii ce riscuri implică alimentaţia nesănătoasă, se poate întâmpla ca uneori să nu ai timp să găteşti, să nu ai dispoziţia necesară sau chiar să fii prea obosit. Oricare ar fi motivul, nu ar trebui să renunţi la ideea de a mânca sănătos. O dietă bogată în dietă bogată în grăsimi săturate, sodiu şi zahăr poate duce la  obezitate, niveluri crescute de colesterol în sânge şi hipertensiune arterială şi toate acestea sunt factori de risc pentru boli de inimă. 

Din fericire, există câteva modalităţi prin care poţi pregăti mese sănătoase acasă, fără a învesti mult timp în planificarea meniului sau a cumpărăturilor. De asemenea, poţi mânca sănătos şi atunci când eşti în deplasare, comandând mâncare gătită cu livrare la uşă.

Iată câteva idei care te pot ajuta să mănânci sănătos chiar dacă nu ai timp să găteşti sau eşti în deplasare!

Ce să comanzi de la restaurant?

Multe restaurante oferă acum şi mâncăruri mai uşoare în meniurile lor, adesea şi cu numărul de calorii. Aruncă o privire rapidă la meniurile restaurantelor online pentru a vedea care dintre ele oferă cele mai bune opţiuni şi ţine cont de câteva sfaturi:

●        Mănâncă mai întâi o salată mică sau o supă pe bază de roşii. Este un început de masă hrănitor, săţios şi cu număr mic de calorii.

●        Alege antreuri pe bază de legume sau cele cu peşte sau pui fără piele la cuptor sau la grătar.

●        Caută preparate care nu sunt grase sau uleioase. De exemplu, în loc să comanzi enchilada de pui acoperită cu brânză, ia pui la grătar sau tacos cu peşte. Alege alimente fără sosuri cremoase.

●        Înlocuieşte garniturile precum cartofii prăjiţi sau piureul cu legume coapte pe grătar sau salată de crudităţi.

●        Dacă este posibil, alege porţiile mici sau chiar o jumătate de porţie. Dacă nu se poate, consumă doar jumătate din porţie şi cere restul la pachet.

●        Dacă vrei un desert, alege o salată de fructe proaspete.

Ce poţi comanda sănătos de la un fast-food?

Dacă nu ai altă variantă şi vei mânca la un fast-food nu înseamnă că trebuie să iei un cheeseburger cu cartofi prăjiţi. Acum există şi aici o varietate de opţiuni de preparate, unele chiar sănătoase. Alegerile inteligente pentru o masă rapidă şi uşoară sunt locuri în care ai mai mult control asupra a ceea ce intră în comandă. 

La un magazin de sandvişuri, de exemplu, este uşor să faci ajustări sănătoase, cum ar fi să renunţi la maioneză sau la alte sosuri, să ceri legume suplimentare şi pâine integrală. Unele fast-food-uri oferă boluri pentru a-ţi construi singur salata, opţiuni vegetariene sau farfurii cu carne şi legume la grătar.

Iată câteva sfaturi de care să ţii cont dacă mănânci la un fast-food:

●        Evită mâncarea prăjită precum cartofii prăjiţi, rondelele de ceapă, nuggets-urile, etc.

●        Reţine ca un sandviş cu piept de pui fără piele la grătar are mai puţine grăsimi saturate decât un burger.

●        Comandă cele mai mici porţii sau chiar meniurile pentru copii. 

●        Renunţă la sosurile şi toppingurile bogate în calorii.

●        Înlocuieşte băuturile zaharoase cu apă, ceai neîndulcit sau cu lapte degresat.

Învaţă să comanzi mâncare sănătoasă cu livrare la domiciliu

Dacă nu ai timp să găteşti acasă, dar vrei să mănânci sănătos, există posibilitatea de a apela la firmele care livrează mâncare la domiciliu. Acestea îţi pot oferi abonamente pentru o săptămână, astfel încât să ştii că beneficiezi în fiecare zi de mâncare proaspătă, sănătoasă şi săţioasa.

Costul poate fi mai mare decât dacă ţi-ai planifica şi găti singur mesele, dar este o alegere sănătoasă dacă nu ai timp de gătit.

Opţiunile sunt variate şi vei putea opta pentru preparate cu conţinut scăzut de carbohidraţi şi calorii, fără gluten sau vegetariene. Asigură-te că obţii aportul optim de proteine slabe, legume, fructe, cereale integrale şi lactate sănătoase cu conţinut mic de grăsimi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.