Ti-ai batut capul o gramada de timp cu mobilarea bucatariei, alegerea culorilor, a sistemelor de inchidere pentru sertare sau dulapuri si...in sfarsit ai reusit sa o pui la punct. Mai ai putin de lucru la alegerea electrocasnicelor. Chiar daca pare greu, nu este deloc asa. Trebuie doar sa te informezi putin. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor pentru a avea o bucatarie moderna si perfect utilata:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuptorul incorporabil

Nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie care se vrea a fi fancy dar si practica. Fie ca esti genul de persoana care gateste mult sau nu prea le ai tu cu bucataria, cuptorul iti va fi de mare ajutor.

Ultima "tendinta" merge spre alegerea unor cuptoare incorporabile electrice pentru ca sunt mult mai bune decat celelalte de pe piata. Nu vei mai avea batai de cap cu friptura care se arde sau nu prinde crusta, cu painea care e necoapta la mijloc sau foile de la prajituri care nu-ti ies cum trebuie.

  • Ar fi bine sa alegi un cuptor electric cu convectie. Are un mic ventilator in interior care permite circularea aerului cald, cuptorul va fi incalzit in mod egal, iar aceast lucru  iti va face bucatele perfecte.
  •  Verifica functiile cuptorului. Daca esti un bucatar iscusit, trebuie sa acorzi acestui capitol o mai mare atentie. Nu e totuna daca gatesti doar friptura si cartofi copti sau daca vrei sa faci produse de patiserie, sa usuci fructe ori sa   " te dai in spectacol" cu torturile pe care le-ai pregatit.
  •  Cauta un cuptor care sa aiba functie de autocuratare.  Iti va usura mult munca
  •  Acorda atentie si clasei energetice deoarece se va reflecta in factura lunara de electricitate
  •  Verifica dimensiunile unde urmeaza sa pozitionezi cuptorul sa nu ai o surpriza cand il primesti

Plita

Ai de ales intre doua variante: plita pe gaza sau cu inductie. Mai exista o varianta, care este un fel de “strutocamila” a plitelor, dar reprezinta o alegere foarte buna. Este vorba despre plita pe gaz cu gratar si suprafata  vitroceramica. Pentru ca parerile sunt impartite, nu exista o plita care sa fie pe placul tuturor.

  •  Cele pe gaz sunt mai usor de folosit, se incalzesc foate repede  si nu necesita vase speciale.
  •  Cele pe inductie reprezinta tehnologia de ultima generatie, au un aspect modern, se curata usor deoarece au suprafata plana si nu mai ai de frecat cu buretele gratarele. Sunt insa mai scumpe si va trebui sa cumperi si oale, tigai plus alte vase de gatit compatibile cu aceasta plita.

Hota

 este un obiect care a devenit nelipsit din bucatarie. Si daca tot ai mers pe modern,  cea incorporabila este perfecta.

  •  Ai grija sa  alegi un model silentios. Pentru ca va functiona ore in sir si te va innebuni de cap daca va suna ca o drujba.
  •  Verifica dimensiunile, astfel incat  sa fie egale cu cele ale plitei sau putin mai mari. In niciun caz mai mici. Pentru ca nu va putea trage aburul si mirosul cum trebuie.
  •  Verifica si alege o hota cu minim 2 viteze.
  •   Modul in care circula aerul este, de asemenea important. Daca alegi varianta clasica, hota va prelua aburul si mirosul apoi le va evacua afara. Pentru asta , va trebui sa se monteze un tub. Nu te va incurca cu nimic, decat estetic, daca nu exista posibilitatea sa il "ascunzi". Varianta mai moderna este cea a hotelor cu aer recirculabil.  Adica, dupa ce preia aburul, un sistem incorporat il va filtra si acesta va reintra in incapere.

Frigiderul trebuie ales  in functie de necesitatile tale. Cand ai o bucatarie mica, nu are rost sa iti achizitionezi un frigider care sa ocupe jumatate din spatiul acesteia. Daca ai o famile numeroasa si aveti multa mancare de depozitat, ar fi totusi indicat sa alegi un frigider mai mare. Legat de chestiunile tehnice, trebuie sa stii ca:

  • este  important sa poti regla temperatura din interior. Si nu este vorba doar despre acel buton rotund cu cifre de la 1 la 5. Noile modele de frigidere iti ofera posibilitatea de a seta o temperatura pentru anumite locuri/ sertare, tempertura diferita fata de celelalte spatii ale frigiderului.
  • e bine sa aiba functie de dezghetare automata, pentru ca sa nu mai stai tu sa il dezgheti.
  • e absolut necesar sa verifici clasa energetica. Diferenta de consum intre clasa A si A+ este de 25%.
  • ar fi bine sa aiba si un dispozitiv pentru filtrarea apei. Acel rezervor unde poti pune apa de la robinet, iar in zilele toride de vara te vei racori fara sa mai deschizi frigiderul.

Nu dota bucataria cu aparat de aer conditionat! Monteaza un astfel de aparat in living sau dormitor!

            Este important sa nu dotezi bucataria cu un aparat de aer conditionat. In zilele calduroase de vara este necesar sa ai asa ceva, dar ar fi bine sa il montezi in alta parte. Pentru ca aburul, temperaturile ridicate, eventuale scurgeri sau fumul pot fi adevarati factori de risc. Mai mult decat atat, durata de viata a aparatului va avea de suferit. Daca ai o bucatarie deschisa, atunci il poti monta, dar departe de electrocasnice, cel mai bine cat mai aproape de living.

             Cauta aparate de aer conditionat GREE, deoarece sunt recunoacute pentru modelele tip inverter care reduc consumul si iti fac factura la electricitate ma "usoara" . Nivelul de zgomot la aceste modele este cat se poate de bun, sunt silentioase. Trebuie sa mai verifici ce filtre ai incluse si capacitatea de racire necesara spatiului in care va fi montat, adica acolo unde vrei sa asiguri un confort termic.  Poti monta un astfel de aparat si in dormitor. Va fi util deoarece poti raci incaperea inainte de a te pune la somn si, astfel vei dormi mai bine!

Pentru o casa ca in reviste este foarte important ca totul sa se imbine armonios si sa aiba un stil comun. Fie ca este vorba despre living sau despre restul incaperilor, ori despre electrocasnicele achizitionate.  Daca in bucatarie ai ales o mobila clasica si  un cuptor incorporabil cu elemente retro, trebuie sa urmezi acelasi stil si pentru hota. Astfel aspectul in ansamblu va fi unul apreciat si chiar invidiat!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.