Dacă sunt dimensionate şi aplicate adecvat, tipsurile de unghii oferă platforma perfectă pentru unghiile acrilice, cu gel sau fibră de sticlă şi uşurează considerabil manopera, reducând enorm timpul necesar pentru o lucrare. Tipsurile sunt ideale pentru persoanele care au probleme cu creşterea unghiilor naturale, previn roaderea unghiilor, le protejează de despicare şi exfoliere şi oferă o suprafaţă mai mare pentru nail art.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest articol vei afla mai multe informaţii despre tipul de tipsuri pentru unghii şi vei găsi şi câteva sfaturi utile pentru aplicarea adecvată a acestora. Chiar dacă eşti începătoare, cu aceste informaţii îţi va fi mai uşor să obţii singură, acasă, manichiura impecabilă pe care o doreşti!

Tipuri de tipsuri

Majoritatea tipsurilor sunt fabricate dintr-un plastic special numit acrilonitril butadien stiren (ABS). Acesta este un material durabil şi, totodată, flexibil, care poate fi modelat într-o suprafaţă perfect netedă care nu se îngălbeneşte în timp.

Zona mai subţire a vârfului care face contact cu unghia poate fi diferită şi se va alege în funcţie de preferinţe. Astfel, tipsurile pot fi:

Pline - oferă cea mai bună suprafaţă de contact şi cea mai bună prindere, fiind potrivite pentru majoritate clienţilor şi camuflarea unghiilor roase sau cu diverse imperfecţiuni. Pentru că pot acoperi până la jumătate din patul unghiei naturale, tipsurile pline necesita mai multă netezire şi sunt mai bine acoperite cu produse colorate sau cu lacuri opace.

Jumătăţi - oferă o acoperire mai mică a unghiei şi se aplică şi combină mai uşor cu unghia naturală. Dobândesc rezistenţă suplimentară dacă acrilul sau alte produse sunt aplicate direct pe unghia naturală.

Cu zâmbet - sunt cele mai rapide şi mai versatile, pot fi aplicate oriunde pe placa de unghii şi nu necesită netezire. Sunt perfecte pentru a crea unghii roz şi albe cu linii de zâmbet clare.

Potrivirea tipsurilor de unghii 

O potrivire bună şi o legătură solidă sunt esenţiale pentru manichiură de lungă durată cu aspect natural. Începe prin a examina vârful unghiei clientului şi alege un tips cu o curbă C care se priveşte cât mai bine pe curba naturală a plăcii unghiei clientului. De asemenea, pentru rezistenţă şi o structură adecvată, lăţimea tipsului trebuie să corespundă cu lăţimea unghiei clientului. Dacă te afli undeva între dimensiuni, alegeţi un tips de unghii mai mare şi personalizează-l pentru a se potrivi cât mai bine.

Dacă foloseşti tipsuri pline sau jumătăţi, asigură-te că bază se potriveşte perfect pe marginea liberă a unghiei. Alte caracteristici de care ar trebui să ţii cont sunt lungime şi culoarea care ar trebui să fie cât mai naturală şi mai clară.

Ataşarea tipsurilor de unghii

După dimensionarea şi personalizarea tuturor celor 10 tipsuri de care ai nevoie, curăţă placa unghiei. Pentru aplicare, este esenţial să foloseşti un lipici sau o răşină special concepută pentru unghii. Acestea variază în densitate, grosime şi timp de lipire şi este important să ofere suportul optim pentru a fixa tipsul cât mai bine.

Dacă placa unghiei este neuniformă, umple bază cu un adeziv de răşină. Este mai gros şi nu permite formarea pungilor de aer. După care poţi folosi un adeziv cu priză rapidă care să facă legătura imediat şi puternic. Acest lucru, însă, nu este recomandat decât dacă ai experienţă. Începătorii ar trebui să aleagă un lipici lent care să le permită să aşeze cât mai bine tipsurile, înainte de fixare. De îndată ce devin încrezători, pot trece la un lipici rapid.

Sunt tehnicieni care preferă să aplice lipiciul pe marginea sau pe vârful unghiei, în vreme ce alţii preferă să îl aplice direct pe unghia naturală pe zonă care va intra în contact cu tipsul. Aliniază tipsul pe marginea liberă a unghiei la un unghi de 45 - 90 de grade şi apoi mişcă-l încet înainte, apăsând pe placa unghiei şi ţinându-l ferm pe loc până când se usucă lipiciul. Adezivul trebuie să se răspândească uniform pentru a umple complet spaţiul.

După ce lipiciul s-a întărit, foloseşte o forfecuţă adecvată pentru a tăia tipsurile la lungimea dorită şi apoi modelează-le cu o pilă în formă dorită.

Netezirea liniei dintre unghie şi tips

Înainte de a aplica produsele, tipsurile complete sau parţiale trebuie cât mai bine integrate pe patul unghiei şi netezită linia dintre acestea şi unghie. Există produse speciale pe care le poţi aplica peste linia de îmbinare pentru a înmuia plasticul tipsului şi a fi necesară doar o pilire uşoară a suprafeţei. Mulţi tehnicieni prefera să subţieze cusătura înainte de lipire, eliminând astfel necesitate de pilire şi reducând riscul de a afecta unghia naturală. Tipsurile de calitate nu ar trebui să necesită netezire, potrivindu-se impecabil pe patul unghiei. Mai mult, netezirea poate strica linia de zâmbet a unui tips francez sau alb.

În timpul procesului de tăiere a tipsurilor, pe unghie pot ajunge uleiurile de pe piele, aşa că, înainte de a aplica alte produse, unghia trebuie curăţată. De asemenea, asigură-te că aplici primer doar pe unghia naturală nu şi pe tips, pentru că îl poate deforma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.