Alegerea stivuitorului potrivit pentru un magazin sau depozit nu este o sarcină uşoară. Unul dintre motivele pentru care nu este atât de uşor de ales pe cât pare este din cauza faptului că trebuie să compari funcţiile necesare cu activităţile pentru care vrei să alegi un motostivuitor. Este nevoie să ţii cont şi de sarcinile la care va fi supus!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată căror aspecte trebuie să le acorzi atenţie atunci când alegi motostivuitorul potrivit:

Acest lucru poate părea o sarcină evidentă, dar mulţi manageri care nu au multă experienţă, cred că pot selecta un stivuitor doar uitându-se la specificaţiile sale de putere. Cu toate acestea, există atât de multe de luat în considerare atunci când cumperi un stivuitor, precum:

  • Mărimea încărcărilor de lucru care trebuie să fie acomodate

  • Puterea necesară pentru o operare productivă şi sigură, dimensiunea zonei de lucru, înălţimile ridicării şi accesibilitatea.

  • Preţul este un alt factor important şi trebuie să reflecte raportul calitate-preţ. 

  Un stivuitor care costă mai mult decât celelalte (inclusiv un stivuitor electric) poate oferi un randament mai bun al investiţiei decât unul mai puţin costisitor. Motivul pentru aceasta este că modelul mai ieftin va dura mai mult şi va funcţiona mai mult, ceea ce înseamnă că acestea vor costa mai puţin pe termen lung.  Astfel, alege cea mai bună variantă dintre varietatea de modele de stivuitoare electrice pe care o ai la dispoziţie. 

Cumpărarea unui stivuitor cu cel mai bun tip de putere

Atunci când selectează un stivuitor, o persoană poate cumpăra un stivuitor Diesel, electric sau pe gaz. Când vine vorba de dimensiuni, stivuitoarele Diesel (care sunt proiectate pentru a fi utilizate în exterior) au de obicei cea mai mare cantitate de energie, costuri operaţionale ieftine şi sunt de obicei cele mai fiabile. 

Stivuitoarele care funcţionează cu gaz sunt rezistente în timp şi au costuri de întreţinere reduse. Cu toate acestea, produc mult zgomot, emisii de gaze şi trebuie să aibă un loc unde să-şi stocheze combustibilul. 

Stivuitoarele electrice sunt silenţioase, ceea ce le face perfecte pentru uz interior, precum într-un depozit, dar este nevoie de timp pentru a-şi încărca bateriile. Alte beneficii ale stivuitoarelor electrice este că sunt uşor de mişcat şi au o viaţă lungă. Cu toate acestea, dezavantajul acestora este că cheltuielile lor operaţionale sunt mai mult decât un stivuitor diesel sau cu gaz.  

Mediul de lucru al unui stivuitor

Atunci când cumpără un stivuitor, o persoană trebuie să ia în considerare dacă stivuitorul său va fi folosit:

  • În interior sau exterior;

  • Dacă va fi utilizat pe un teren accidentat sau pe o suprafaţă netedă;

  • Ce înălţimi de ridicare şi tipuri de materiale.

Un viitor cumpărător de stivuitoare trebuie, de asemenea, să se asigure că distribuitorul său de stivuitoare le va asigura întreţinerea şi reparaţiile. Achiziţionarea unor utilaje ar trebui să fie luată în calcul dacă îţi doreşti dezvoltarea afacerii pe termen lung şi vrei să investeşti timp şi bani în tot acest proces. 

Celelalte lucruri pe care trebuie să le ia în considerare sunt confortul persoanei care le foloseşte, alegerea anvelopelor şi ora la care vor fi folosite. Aceşti factori sunt foarte importanţi atunci când selectaţi un stivuitor, inclusiv stivuitoare electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.